Цачева към Курумбашев: Ще ви купя костюм

  • 09 март 2012 09:54

  • 1167
  • 1
Цачева към Курумбашев: Ще ви купя костюм
©

Рабирам, че сте притеснени АСТА да не бъде приложена към държавната администрация, каза депутатът Петур Курумбашев от парламентарната трибуна в отговор на обяснениято на министър председателя на въпрос относно споразумението.

След като за пореден път председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 го нарече "господим Кутев", Курумбашев си пожела да му купи риза за "прекръстването", а тя му обеща костюм.

Протестите срещу АСТА бяха на определена дата, защото на тази дата протестираха много градове едновременно. Иначе две или три седмици преди това ние бяхме подписали текста, който протестиращите искаха и с това нещата приключиха, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Правителството ще внесе в парламента споразумението АCТА с препоръка да не се ратифицира. Депутатите на ГЕРБ в Европарламента също ще гласуват против ратифицирането му, каза Борисов. Той посочи, че правителството се е съобразило с исканията и с тревогите на интернет-обществото в страната. Министерският съвет вече взе решение, с което замрази процедурата по ратификация на АСТА, докато не стане ясна позицията на останалите страни от ЕС.

"Министърът на икономиката Трайчо Трайков имаше доблест и чест, като призна, че е направил пропуск", посочи премиерът. Подготовката на споразумението обаче е започнала още по времето на правителството с премиер Сергей Станишев, припомни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

В средата на февруари икономическият министър заяви, че е готов да подаде оставка заради скандала с парафирането от страна на България на спорното споразумение. "Тъй като няма настъпили обществени вреди, смятам, че стъпката, която предприех с предложението да бъде спряна ратификацията, е достатъчно прагматичен начин за поемане на отговорност. Но, ако премиерът прецени, че е необходима друга санкция, разбира се, бих подал оставка", заяви тогава Трайчо Трайков.

Последвайте канала на

1167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.03.09 | 18:19

1
"Иначе две или три седмици преди това ние бяхме подписали текста, който протестиращите искаха и с това нещата приключиха, каза Бойко Борисов." Добре бе, мама му стара... преди поне беше мааалко по-трудно да се проверят лъжите му. Бива ли Борисов да лъже като дърта циганка? И още повече - бива ли ние да продължаваме да търпим подобно ПОДИГРАВАТЕЛНО отношение? Няма да казвам "във всяка нормална държава", защото дори във всяка АФРИКАНСКА държава ако премиерът/президентът си позволи да се гаври по такъв начин със сънародниците си, ще го уволнят/обезглавят на момента!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини