Румен Радев обсъди перспективите за увеличаване на регионалната свързаност с арменския премиер

  • 07 юни 2019 12:57

  • 290
  • 3
Румен Радев обсъди перспективите за увеличаване на регионалната свързаност с арменския премиер
© Пресцентър Президентство

Перспективите за увеличаване на свързаността в региона на Черно море като предпоставка за насърчаване на икономическия обмен, инвестициите, туризма и образованието, обсъдиха президентът Румен Радев и министър-председателят на Армения Никол Пашинян на среща днес в Санкт Петербург. Разговорът се състоя преди откриването на панела на високо равнище на Петербургския международен икономически форум, съобщи президентският прессекретариат.

Никол Пашинян покани България да участва в изграждането на магистрала, която свързва Армения и Иран и е част от транспортния коридор между Черно море и Персийския залив. Към проекта вече е заявен интерес от Китай и неговото финансиране може да бъде част от общите усилия за развитие на комуникационните връзки на Европа и Азия.

Президентът Радев отново открои необходимостта от откриване на пряка въздушна линия между България и Армения, а министър-председателят Пашинян призова за насърчаване на контактите между туристическите агенции от двете държави. Никол Пашинян отправи молба и за подкрепата на България за облекчаване на визовия режим на Армения с ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
един каза ....

2019.06.07 | 14:22

3

БРАВО! арменците са ни добри приятели!

2019.06.07 | 13:34

2

Г-н. Пашинян се обръща към не правилният човек, деветата дупка на кавала.

Умник Гюро

2019.06.07 | 13:26

1

Руският агент-комунист, Фатмак Радев, в поредна ПиАр акция. Какво прави този руски боклук в Русия, която е враг номер 1 на свободна България. Русия е тази, която раздаде половин България на съседните балкански държави и пороби българския народ през 1944г. Този Фатмак е срам за българския народ.

Добави коментар

Водещи новини