Слави Трифонов ли ще е новият спасител?

С разкритата информация за надплатените партийни субсидии Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отбеляза точка срещу партийната система. Стана ясно, че, в разрез със закона, на няколко партии (ГЕРБ, "БСП за България", "Обединени патриоти", ДПС и "Воля") са изплатени не по полагащите им се 11 лв. за получен глас, а по 13.25 лв. Възмутително е, че въпросните формации са усвоили милиони повече от това, което им се полага, и така са бръкнали още по-дълбоко в изтънелите джобове на данъкоплатците в най-бедната страна в ЕС. В случая обаче не това е най-скандалното. Истинският проблем е другаде: в държава, която се определя като "правова" и "демократична", е нужно един шоумен, презрително наричан "чалгар", да повдигне темата, за да се задейства главният прокурор. Ако Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не бе ударил с юмрук по масата, политиците щяха преспокойно да продължат да си "сипват допълнително"; щяха да бъркат с блажени усмивчици в държавната хазна, която "суверенът" им е поверил, когато и както им скимне. Това е пределно ясно.

Сега оставката на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва отново е на дневен ред, особено след оправданията му, че законът бил несъвършен и недостатъчно ясен. Възниква логичният въпрос: как поне веднъж "скритите" вратички в нормативната база не навредиха на интересите на самите "народни избраници? Отговорът естествено е: защото в тях "е и хлябът, и ножът".

Парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи законопроекта на МС да бъдат върнати надвзетите субсидии само за последните 3 години (26 май 2016 - 30 април 2019). Сумата се оценява на около 14.5 млн. лв. Предстои гласуване в пленарна зала. Като имаме предвид, че въпросните партии са заедно в поредното юридическо тресавище (но за тях - златна мина), което сами сътвориха, не е изключено надплатени субсидии да се връщат/удържат тогава, когато нечии партийни другари започнат да връщат апартаменти. Вече знаем, че за сагата с отклонените евросредства за къщи за гости ще плащат данъкоплатците.

"Става ли" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в?

Г-н Трифонов вече постави въпроса за намаляването на партийната субсидия до лев/глас на инициирания от него референдум, проведен през ноември 2016 (тогава само 12 хиляди гласа не достигнаха, за да стане резултатът от него задължителен). Разкритието, което Трифонов направи сега, изглежда работи в полза на основната му "теза", че актьорите на политическата сцена меко казано "не стават". Лукавите обобщения от типа на "всички са маскари" съдържат в себе си и претенцията, за това, че този, който ги прави, може да предложи алтернатива.

Дойде ли часът Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да слезе от "ферарито с цвят червен", за да влезе в политиката? Има ред сигнали, че е решил да направи тъкмо това, а бойното кръщение на неговия политически проект може би ще бъдат местните избори през есента. На 31 юли, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" ще спре излъчването си, а Трифонов и екипът му изглежда нямат интерес от нов договор с bTV (възможно е неизвестността около съдбата на предаването да е и рекламен трик, но bTV май вече са намерили заместник на Слави). Ако няма да видим "Ку-ку партия", възниква въпросът: защо изобщо бе необходим кастингът за политици, който Трифонов направи (една от участничките в кастинга вече се реализира - Цветелина Петкова, зам.-председател на учредения в двореца Врана клуб "Милениум", изненадващо бе включена и избрана в евролистата на БСП)? Освен това още през май упорито се заговори, че политическият проект на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в ще бъде обявен в началото на юни, а шоуменът разговарял с кандидати за кметове и "опипвал почвата" с помощта на социолози.

На пръв поглед, политическият контекст е благоприятен за евентуален политически проект на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. ГЕРБ още се борят с щетите от "Апартаментгейт"; БСП реши да влезе в поредната спирала на самоизяждането; две от патриотичните формации, които са част от управленската формула - "Атака" и НФСБ - се представиха много слабо на евроизборите. Може би на този "поразреден фон" онези близо 70%, които не отидоха да гласуват на 26 май, ще бъдат мотивирани от поредната месианистка претенция, този път с чалга-патриотични обертонове?

Конкуренцията в нишата на чалга-патриотизма обаче е ожесточена. Безброй политици облякоха носии. Днес повече от всякога кандидатите да ни оправят държавата искат да се пришият към "антиистаблишмънта"; предрешили са се като хъшове; ще им се да минат за поборници за свобода и правдини. Има много "управленци", които знаят и хорце да тропнат, и чеверме да завъртят… 

Общ проект с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на?

За да изпъкне, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в може да сочи към скандалите със субсидиите, апартаментите, терасите, къщите за гости и пр., да клати укорително глава, да размахва пръст, да пакетира всички в един зацапан кюп и да се провиква: "Ние сме различни!". Но преди да се качи "горе на черешата", неговата партия трябва да има изградени структури, които са от огромно значение особено за местните избори. Ще бъде трудно новата формация да пусне корени без наличието на щаб от експерти с опит в партийното строителство, а за момента такива не се виждат. Не е  изключено шоуменът да направи общ проект с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Омбудсманът има не само висок рейтинг, но и голям опит в политиката.

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в обаче допусна тежка политическа грешка със сервилното интервю, което направи с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Поведението на шоумена по време на това предаване разочарова мнозина от тези, които привидяха в него човек, способен да събори статуквото. Нищо чудно тогава да видим поредната патерица на Борисов, този път прикрита като пееща "Ку-ку партия". Този номер още не се е изтъркал, може да подлъже немалко избиратели. Популярността на Слави обаче мина своя апогей и, макар все още да е висока, лека-полека върви към залез. Политическият проект на Трифонов може да се окаже мъртвороден.

Коментари

 1. 2019.06.08 | 18:58

  втори бареков - пълна глупост

 2. 2019.06.08 | 12:59

  Става за чалгайски работи.

 3. 2019.06.07 | 13:06

  И като влезе Трифонов в политиката с магическа пръчка ще оправи всичко,айде нЕма нужда

  1. 2019.06.07 | 23:52

   ти какво предлагаш да чакаме тия дето са сега да ни за копаят

 4. 2019.06.07 | 19:56

  А Слави няма ли да го намерите за интервю? Или той пази тайна да не си урочаса новата партийка. Пък ще вземе сега да се откаже като няма субсидийки и далавера.

 5. 2019.06.07 | 13:02

  НИКОГА! Чалгар и Мутра! Тъпак и Мутра! Открийте разликите!

 6. 2019.06.07 | 09:52

  Каква е разликата между Бойко и Слави? Само сценаристите. Животът обаче не е театър, не е шоу, не е скеч и тази разлика е пренебрежима. От друга страна народът е гневен и отчаян и иска промяна.

  1. 2019.06.07 | 12:45

   Водачите на България трябва да са ангажирани със страната, да имат дом и семейство тук и никой от най-близките им да не гледа навън за реализация. Такива самотни тополки не ни трябват!

  2. 2019.06.07 | 11:04

   За съжаление много от българите са забравили тезата на Левски че трябва сами да се освободим защото "...който ни освободи той ще да ни и пороби...". Много удобно кремълските подлоги забравят и не споменават това а наблягат на Вазовото "Русия"...Промитите мозъци все още са много,много са и дъбовите глави на които дори наскоро излъчения сериал "Чернобил" няма да помръдне и на йота убежденията. Комунизма ,като идеология, е добра залъгалка в ръцете на мошеници които я ползват за да държат народа в заблуда и подчинение , и да богатеят на негов гръб.....

  3. 2019.06.07 | 10:48

   Спасението е в съюз с Русия !!! А Слави е надежда за чалгарите и наркомани дето виждат само байра на техното село !!!!

 7. 2019.06.07 | 12:27

  Забравихте ли малоумници Ники Дудука !!!!????От един дол дренки са и двамата.Тъпанари и чалгари!!!

 8. 2019.06.07 | 12:05

  Народ който чака "спасителя" е роб на собственото си малодушие и покорство.Свободата и достойнството са най-трудни за опазване,за тях трябва инициативност,предприемчивост,борба и лишения, а българина не обича да се лишава от спокойствието на робското си живуркане.Пак Левски е казал "...Българина ,байно,много обича свободата.Поднесена у дома,на тепсия..."

  1. 2019.06.07 | 12:09

   А Слави няма и никога няма да има нищо общо с образа или ролята на "спасител".Обикновен играч който се възползва от безпътицата в обществото ни за собствена изгода. Като всички играчи.

 9. 2019.06.07 | 11:50

  НЕ. ТОЗИ Е ПУДЕЛ НА КАИШКА.

 10. 2019.06.07 | 11:46

  Новата патерица на герб

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Каква е причината трета седмица броят на случаите на COVID-19 в България да расте?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.