Слави Трифонов ли ще е новият спасител?

  • 07 юни 2019 09:09

  • 33101
  • 29
Слави Трифонов ли ще е новият спасител?
© Булфото (архив)

С разкритата информация за надплатените партийни субсидии Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в отбеляза точка срещу партийната система. Стана ясно, че, в разрез със закона, на няколко партии (ГЕРБ, "БСП за България", "Обединени патриоти", ДПС и "Воля") са изплатени не по полагащите им се 11 лв. за получен глас, а по 13.25 лв. Възмутително е, че въпросните формации са усвоили милиони повече от това, което им се полага, и така са бръкнали още по-дълбоко в изтънелите джобове на данъкоплатците в най-бедната страна в ЕС. В случая обаче не това е най-скандалното. Истинският проблем е другаде: в държава, която се определя като "правова" и "демократична", е нужно един шоумен, презрително наричан "чалгар", да повдигне темата, за да се задейства главният прокурор. Ако Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не бе ударил с юмрук по масата, политиците щяха преспокойно да продължат да си "сипват допълнително"; щяха да бъркат с блажени усмивчици в държавната хазна, която "суверенът" им е поверил, когато и както им скимне. Това е пределно ясно.

Сега оставката на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва отново е на дневен ред, особено след оправданията му, че законът бил несъвършен и недостатъчно ясен. Възниква логичният въпрос: как поне веднъж "скритите" вратички в нормативната база не навредиха на интересите на самите "народни избраници? Отговорът естествено е: защото в тях "е и хлябът, и ножът".

Парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи законопроекта на МС да бъдат върнати надвзетите субсидии само за последните 3 години (26 май 2016 - 30 април 2019). Сумата се оценява на около 14.5 млн. лв. Предстои гласуване в пленарна зала. Като имаме предвид, че въпросните партии са заедно в поредното юридическо тресавище (но за тях - златна мина), което сами сътвориха, не е изключено надплатени субсидии да се връщат/удържат тогава, когато нечии партийни другари започнат да връщат апартаменти. Вече знаем, че за сагата с отклонените евросредства за къщи за гости ще плащат данъкоплатците.

"Става ли" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в?

Г-н Трифонов вече постави въпроса за намаляването на партийната субсидия до лев/глас на инициирания от него референдум, проведен през ноември 2016 (тогава само 12 хиляди гласа не достигнаха, за да стане резултатът от него задължителен). Разкритието, което Трифонов направи сега, изглежда работи в полза на основната му "теза", че актьорите на политическата сцена меко казано "не стават". Лукавите обобщения от типа на "всички са маскари" съдържат в себе си и претенцията, за това, че този, който ги прави, може да предложи алтернатива.

Дойде ли часът Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да слезе от "ферарито с цвят червен", за да влезе в политиката? Има ред сигнали, че е решил да направи тъкмо това, а бойното кръщение на неговия политически проект може би ще бъдат местните избори през есента. На 31 юли, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" ще спре излъчването си, а Трифонов и екипът му изглежда нямат интерес от нов договор с bTV (възможно е неизвестността около съдбата на предаването да е и рекламен трик, но bTV май вече са намерили заместник на Слави). Ако няма да видим "Ку-ку партия", възниква въпросът: защо изобщо бе необходим кастингът за политици, който Трифонов направи (една от участничките в кастинга вече се реализира - Цветелина Петкова, зам.-председател на учредения в двореца Врана клуб "Милениум", изненадващо бе включена и избрана в евролистата на БСП)? Освен това още през май упорито се заговори, че политическият проект на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в ще бъде обявен в началото на юни, а шоуменът разговарял с кандидати за кметове и "опипвал почвата" с помощта на социолози.

На пръв поглед, политическият контекст е благоприятен за евентуален политически проект на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. ГЕРБ още се борят с щетите от "Апартаментгейт"; БСП реши да влезе в поредната спирала на самоизяждането; две от патриотичните формации, които са част от управленската формула - "Атака" и НФСБ - се представиха много слабо на евроизборите. Може би на този "поразреден фон" онези близо 70%, които не отидоха да гласуват на 26 май, ще бъдат мотивирани от поредната месианистка претенция, този път с чалга-патриотични обертонове?

Конкуренцията в нишата на чалга-патриотизма обаче е ожесточена. Безброй политици облякоха носии. Днес повече от всякога кандидатите да ни оправят държавата искат да се пришият към "антиистаблишмънта"; предрешили са се като хъшове; ще им се да минат за поборници за свобода и правдини. Има много "управленци", които знаят и хорце да тропнат, и чеверме да завъртят… 

Общ проект с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на?

За да изпъкне, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в може да сочи към скандалите със субсидиите, апартаментите, терасите, къщите за гости и пр., да клати укорително глава, да размахва пръст, да пакетира всички в един зацапан кюп и да се провиква: "Ние сме различни!". Но преди да се качи "горе на черешата", неговата партия трябва да има изградени структури, които са от огромно значение особено за местните избори. Ще бъде трудно новата формация да пусне корени без наличието на щаб от експерти с опит в партийното строителство, а за момента такива не се виждат. Не е  изключено шоуменът да направи общ проект с Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Омбудсманът има не само висок рейтинг, но и голям опит в политиката.

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в обаче допусна тежка политическа грешка със сервилното интервю, което направи с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Поведението на шоумена по време на това предаване разочарова мнозина от тези, които привидяха в него човек, способен да събори статуквото. Нищо чудно тогава да видим поредната патерица на Борисов, този път прикрита като пееща "Ку-ку партия". Този номер още не се е изтъркал, може да подлъже немалко избиратели. Популярността на Слави обаче мина своя апогей и, макар все още да е висока, лека-полека върви към залез. Политическият проект на Трифонов може да се окаже мъртвороден.

Последвайте канала на

Дойче веле
33101 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
00

2019.06.08 | 18:58

29

втори бареков - пълна глупост

гост

2019.06.08 | 12:59

28

Става за чалгайски работи.

2019.06.07 | 13:06

25

И като влезе Трифонов в политиката с магическа пръчка ще оправи всичко,айде нЕма нужда

Илиян Бачев

2019.06.07 | 23:52

27

ти какво предлагаш да чакаме тия дето са сега да ни за копаят

Kik

2019.06.07 | 19:56

26

А Слави няма ли да го намерите за интервю? Или той пази тайна да не си урочаса новата партийка. Пък ще вземе сега да се откаже като няма субсидийки и далавера.

Незабравка

2019.06.07 | 13:02

24

НИКОГА! Чалгар и Мутра! Тъпак и Мутра! Открийте разликите!

Нови гащи от същите шивачи

2019.06.07 | 09:52

6

Каква е разликата между Бойко и Слави? Само сценаристите. Животът обаче не е театър, не е шоу, не е скеч и тази разлика е пренебрежима. От друга страна народът е гневен и отчаян и иска промяна.

Нови гащи от същите шивачи

2019.06.07 | 12:45

23

Водачите на България трябва да са ангажирани със страната, да имат дом и семейство тук и никой от най-близките им да не гледа навън за реализация. Такива самотни тополки не ни трябват!

1000

2019.06.07 | 11:04

15

За съжаление много от българите са забравили тезата на Левски че трябва сами да се освободим защото "...който ни освободи той ще да ни и пороби...". Много удобно кремълските подлоги забравят и не споменават това а наблягат на Вазовото "Русия"...Промитите мозъци все още са много,много са и дъбовите глави на които дори наскоро излъчения сериал "Чернобил" няма да помръдне и на йота убежденията. Комунизма ,като идеология, е добра залъгалка в ръцете на мошеници които я ползват за да държат народа в заблуда и подчинение , и да богатеят на негов гръб.....

БЪЛГАРИЯ

2019.06.07 | 10:48

13

Спасението е в съюз с Русия !!! А Слави е надежда за чалгарите и наркомани дето виждат само байра на техното село !!!!

Лудият Макс

2019.06.07 | 12:27

22

Забравихте ли малоумници Ники Дудука !!!!????От един дол дренки са и двамата.Тъпанари и чалгари!!!

ххх

2019.06.07 | 12:05

20

Народ който чака "спасителя" е роб на собственото си малодушие и покорство.Свободата и достойнството са най-трудни за опазване,за тях трябва инициативност,предприемчивост,борба и лишения, а българина не обича да се лишава от спокойствието на робското си живуркане.Пак Левски е казал "...Българина ,байно,много обича свободата.Поднесена у дома,на тепсия..."

2019.06.07 | 12:09

21

А Слави няма и никога няма да има нищо общо с образа или ролята на "спасител".Обикновен играч който се възползва от безпътицата в обществото ни за собствена изгода. Като всички играчи.

2019.06.07 | 11:50

19

НЕ. ТОЗИ Е ПУДЕЛ НА КАИШКА.

2019.06.07 | 11:46

18

Новата патерица на герб

Добави коментар

Водещи новини