Румен Радев пред наши сънародници в Санкт Петербург: Имаме общ дълг и отговорност да пазим езика, културата и традициите си

  • 07 юни 2019 08:29

  • 1481
  • 5
Румен Радев пред наши сънародници в Санкт Петербург: Имаме общ дълг и отговорност да пазим езика, културата и традициите си
© Пресцентър Президентство

Всички ние имаме общ дълг и отговорност да пазим езика, културата и традициите си, независимо колко далеч от родината се намираме. Много е важно децата да не прекъсват връзката с България, защото ако следващото поколение не познава езика, културата, традициите и обичаите, ние ще загубим тези млади хора като българи. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на българската общност в Санкт Петербург, съобщиха от президентския прессекретариат. 

Държавният глава открои дълбоките културни и исторически връзки между България и Русия и цитира думите на видния гражданин на Санкт Петербург академик Дмитрий Лихачов, който определя България като "държава на духа".  Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни, че от България Русия е получила своята писменост, а от нашите земи в Русия е дошла християнската вяра и старобългарският църковнославянски език. Хилядолетие по-късно - през 1878 г., България получава от Русия свободата си, за която своя живот са дали хиляди руски войници. Това са толкова здрави и дълбоки духовни връзки, които никоя политическа конюнктура не може да промени. Затова отношения ни са важни и наш дълг е да ги развием във всички измерения, подчерта президентът.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза и че през 2019 г. предстои да отбележим 140 години от установяване на дипломатически отношения между двете държави и призова за общи усилия тези връзки да стават все по-пълноценни, както в икономиката, така и в областта на културата. Инвестициите от Русия са много важни за нашата икономика и инвеститорът трябва да бъде убеден, че влага на сигурно място. Вие сте хората, които давате примера за България в Русия и ви благодаря, че представяте достойно страната ни със своите постижения във всяка сфера, в която се занимавате, заяви още държавният глава в приветствието си към представителите на българската общност в Санкт Петербург, срещата с които се състоя в първия ден от посещението му в руския град.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1481 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.06.07 | 08:46

1

ПРЕДАТЕЛ

До божията воля,от долния ред

2019.06.07 | 17:26

5

Иначе ,вие говорите ли си,смисъл,поддържате връзка

2019.06.07 | 09:51

3

Фатмачето на решетников да си подава оставката и барабар с деса отива на......

2019.06.07 | 09:48

2

Ти си дегенерат-сатанист!
А Президентът Радев иска да спаси от погибел вас изродите, еднодневките нещастни! Той не е като дегенерата Плевнелиев!
Милиарди години Боговете ви сътворяват, за да станете и вие Богове! Физическите ви родители и вие самите избрахте Преизподнята! Позволихте на Сатаната-Антихрист да ви изпие съзнанието, а без съзнание не можете да разберете ужасната си трагедия! Трагедия за Вечността! Позволихте на боклуците да направят и вас боклуци! Не съществува по-голяма от тази трагедия!
"Който не иска да изпълни Божията Воля, ще бъде вън от Царството Божие! Законът е строг и безпощаден!" !!!

Умник Гюро

2019.06.07 | 11:41

4

Какво прави този руски боклук в Русия, която е враг номер 1 на свободна България. Русия е тази, която раздаде половин България на съседните балкански държави и пороби българския народ през 1944г. Този Фатмак е срам за българския народ.

Добави коментар

Водещи новини