Таско Ерменков за доклада на КЕВР: Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи

  • 30 май 2019 14:11

  • 370
  • 3
Таско Ерменков за доклада на КЕВР: Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи
© БСП, пресцентър

Оценката на доклада на КЕВР, която даваме е лоша. Това не ни дава основание да го подкрепим. Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи. Това заяви народният представител от левицата Таско Ерменков, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му има няколко основни аргумента за лошата оценка на доклада. На първо място той отбеляза, че не се посочват съществуващи проблеми в системата и има опит да се премълчи липсата на сътрудничество между КЕВР и изпълнителната власт, особено в областта на т. нар. водна реформа.

"Допълнително все още продължават да лисват критериите, по които КЕВР ще вземе решение дали да разрешава продажбата на енергийни дружества от стратегическо значение", каза още той.

Според него не на последно място левицата няма да подкрепи доклада, защото в него не са отразени мерките, които комисията е предприела по отношение на съмненията за манипулация на продажбите на независимата енергийна борса.

"В резултат на това, в доклада липсват не само изводи, но и предложения как да бъде подобрена работата в следващите години", добави Таско Ерменков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
370 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бенчо Бенчев

2019.05.30 | 14:44

3

Само Ташко,който е кръстен на дядо си Мъдьо може да изведе партията до победа защото всички червени бабушки ще го припознаят!

УАУ

2019.05.30 | 14:38

2

тия се появиха в парламента и започнаха манипулациите . отново са слушали друг доклад . някакъв само в техните глави . трябва да помним какво се случваше при техните управления .обикновено фалират държавата .
50на50

2019.05.30 | 14:21

1

Къде си бе, Тацко? Ти съвсем изчезна! Много гладни бяхте с Корна извън парламента. Сега отново голямо цвилене ще падне и, ох, какви къчове ще почнеш да мяташ!

Добави коментар

Водещи новини