"Атака" с декларация в парламента заради Сидеров

  • 09 юни 2011 10:21

  • 693
  • 0
"Атака" с декларация в парламента заради Сидеров
© Булфото

Заместник-председателят на групата Павел Шопов заяви, че практиката на системни и груби нарушения на правилника от предишни състави на Народното събрание е била пренесена и в настоящото.

В декларацията се посочва, че за първи път при отцепването на четирима депутати от „Атака" принципите на новия правилник са били нарушени. От партията подчертават, че в основата на искането им за промени в състава на постоянните комисии е безспорният факт, свързан с напускането на трима атакисти.

"Разпоредбата на чл. 22 ал. 2 от Правилника е безапелационна – председателят и зам.-председателите на постоянните комисии се освобождават предсрочно, при прекратяване на членството си в парламентарната група, по предложение на тази група. В този смисъл Валентин Николов, сега председател на Комисията за борба с корупцията, и Огнян Пейчев – сега зам.-председател на комисията по околната среда и водите, отпадат от състава на съответната комисия”, се посочва в декларацията.

Заместник-председателят допълни, че по същия начин стои въпросът и с Кирил Гумнеров, като предложи прегласуване на проекторешението за назначаването за председател на антикорупционната комисия.

Поради изчерпване на точките, залегнали в дневния ред, депутатите прекратиха работата си за днес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини