Маргарита Попова представя Комисията по помилванията

  • 08 март 2012 07:24

  • 475
  • 0
Маргарита Попова представя Комисията по помилванията
©

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще представи състава на Комисията по помилванията.

Ще бъдат оповестени правилникът за работа и принципите за осигуряване на публичност и прозрачност на комисията, съобщава БНТ. За неин шеф на 6 февруари беше назначена Ива Пушкарова. Тя е председател на Фондация за развитие на правосъдието и преподавател по право в Академията на МВР, и в Софийски университет.

Въпросът кой и как е помилван, стана особено болезнен след скандала с опрощаването на присъди от бившия вицепрезидент Ангел Марин. Преди два дни стана ясно, че 13 от помилваните от него затворници отново са зад решетките за нови престъпления. Това са около 20% от всички 77 затворници с пълна отмяна на присъдата, с президентски указ на Марин. Комисията е работила без ясни правила за съгласуване на решенията с експертите от самите затвори, които имат преки наблюдения за поведението и състоянието на лишените от свобода. Затова директорът на затворите Митко Димитров поиска в специализирания орган към президентството да влезе и техен представител.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини