Кирил Ананиев след 540 000 лв бонус: Не е морално, затова дарих парите

  • 08 март 2012 07:17

  • 6603
  • 9
Кирил Ананиев след 540 000 лв бонус: Не е морално, затова дарих парите
©

Бившият зам.-министър на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, който е взел рекордно висок бонус от 540 000 лв призна, че сумите не са получавани морално. 300 000 от тези средства са получени само за две години по времето на управлението на Тройната коалиция. Ананиев е един от малкото зам.-министри, който е бил в правителството на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Именно защото смятал, че баснословните бонуси не му се полагат той ги е дарил изцяло за различни каузи, включително и за лечение на болни хора. Помогнах на 10-годишно момиченце, което имаше нужда от операция на черен дроб. Давал съм на майки, които ровят в кофите с боклук, и то не левче, а по 50 лева", обясни Ананиев. Многократно съм настоявал системата да бъде променена и да се премахне изплащането на бонусите, каза пред БТВ Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. В рамките на положението, в което бях и равнището на поста си направих всичко възможно да го направя, дори подадох писмена молба до тогавашния министър Пламен Орешарски, призна Ананиев.

Той изглеждаше видимо притеснен от обвиненията, че се е обогатил прекомерно по време на работата си във ведомството. Ананиев отчете, че изплащането на допълнителните суми са напълно законни, тъй кат оса предвидени в нормативната уредба. По-добре енергията на политиците да се насочи към изчистване на този механизъм, препоръча бившият зам.-финансов министър.

Ананиев обаче допълни, че е възможно негови колеги получавали бонуси да кажат, че средствата им се полагат заради положения от тях труд в бордовете на фирмите като членове на управителните и контролните съвети. Никой не може да разбере тази диференциация между най-бедните слоеве и хората, които получават бонуси, добави бившият зам.-финансов министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
6603 9

Коментари 9

Добави коментар
Распутин

2012.03.09 | 02:03

8
Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти",които отиват там ДА КРАДАТ!В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата!НИКОЙ ДОСЕГА не си е мръднал пръста да спре партизанлъка.Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г. в с.Лозенец, на морето. Където имат хотел - Тарфа бийч. Половинчасова заря! А враговете Борисови е време да замълчат! Колкото повече калабалък правят, толкова Борисов излиза по-силен! Показва РАЗЛИКИТЕ С ПРЕДИШНАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ. Като Феникс е...Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО на следващите избори?
И какво се опитваш

2012.03.09 | 02:03

9
да ни кажеш дорогой Распутин ? Че всеки главанак- безпардонник може да ни манипулира и "такова" както си иска ?? Е на враговете Распутини това не им харесва ! А може би на тебе да те "таковат" ти е кеф ? Защото от това, което си написал мога само да заключа само колко е ефективно промиването на мозъци от ББ , и то само след 2.5 години !!
ai siktir

2012.03.08 | 21:33

7
Впечатляваща е простотията на българина,който пише по форумите!Направо е изумително как проблема се прехвърля от болната глава на здравата!Проблемът няма нищо общо с миналите управляващи!Набийте си го в тъпите кратуни мангалоподобни селяци в интелектуално отношение!Проблемът е,че вашия любим шибаняк боко се осра и не може да удържа положението и прави какво ли не,за да не се говори за неговите осирания!Фактът,е че боко се осра!При боко в условия на криза се раздават да си ебе и бонусите,а не предишните.Защото предишните натъпкаха резерва с пари и бяха на плюс и излишъци и имат право да си раздават-защото имаше и за нас! Ако аз бях зам.министър щях да си ги взема тия пари ида си клатя кура в ефир и да ви кажа да го ядете-щото сте прост народ ваща майка деба!Неблагодарни прошляци!Зимам си милионите и съм ви ебал майката-в тая държава благодарност и признание няма!Шибан лицемерски,слагачески ,подлизурски псевдонарод!Трябваше преди '89г. да ви изчистят тия от ДС,а те всеха,че ви увеличиха бройката до 9млн.,че и добър стандарт ви бяха осигурили...племе робско скапано
Людмил

2012.03.08 | 13:24

2
ем взел парата ем не било морално??? Дейба и боклука му смачкан, нахален давал на клошарите по 50 лева някой видял ли е? И аз да взема половин милион после ще разказвам как съм раздал всичките пари на случайни хора по улиците без документ и не мога да ги върна!

2012.03.08 | 21:31

6
Абе ей обитак, като всички около теб взимат пари, треа да си глупак да не вземеш и ти, а ако наистина ги е раздал за дарения и т.н би трябвало да са му дали разписка, според мен трябваше да я покаже или да каже дали пази или хвърля.. ако наистина е направил така браво.. ако лъже е .. ако лъже няма как да разберем..

2012.03.08 | 16:33

5
такива като тоя нещастник са директно за въжето
та та та

2012.03.08 | 16:33

4
ами ако е така браво
Ми що ги взе тогава,

2012.03.08 | 13:24

3
а не си подаде остваката поне на един от министър председателите, на които си служил ?? Или може би те не са само за теб, а лъвската част отчиташ в някоя партийна каса ?? Добре отработена практика за "НЕЗАКОННО" партийно финансиране !!
Бял Полуовес

2012.03.08 | 12:57

1
На кого е казвал,че е против бонусите,на жена си под юргана ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини