Борисов и Ципрас ще дадат старт на изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни

  • 16 май 2019 14:03

  • 538
  • 3
Борисов и Ципрас ще дадат старт на изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли ще дадат началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Интерконекторът между двете страни е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз.

Проектът е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа.

Церемонията за даване началото на строителните дейности по проекта ще се състои от 11.30 часа на 22 май 2019 г. до село Кирково, на пътя преди ГКПП "Маказа".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
всичкто

2019.05.16 | 17:01

3

всичкото гербераст да сее боб тази година и да пърди в тръбите на балканския хъб на балканския лъв. даже тикви с боб да ядат. ще станем газово независими и ще изнасяме дори. после хъба ще го кръстим българки хъб

асд

2019.05.16 | 15:03

2

с тия простия премиер пак нещо ще ни изклатят гърчолята. както с преспанския договор дето толкова се биеха герберастите в гърдите, а се оказа поредното предателсвто за нашите интереси и сънародници. еднокнижника облслужи отново чуждите интереси и си приписа голям успех и слава, които траят два три дена. колко се биеше в гърдите за западните балкани, а сега за чеп за зеле не го търсят, въпреки всички прегръдки, целувки и снимки дето си прави.

2019.05.16 | 14:09

1

СБОГОМ РУСКИ БАЛОН

Добави коментар

Водещи новини