Мирослав Найденов: Трябва да се сложи ред, защото злоупотребите ще продължат

Нещо се е случило през последните четири дни, което е довело до оставката на Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в. От изявлението на премиера стана ясно, че оставката е поискана и приета, а не предложена. Това каза бившият министър на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Доста време бяхме заедно с г-н Порожанов. Моята лична оценка по онова време е по-скоро положителна. Оставката му е политическа“, смята той.

„Има системен проблем в ДФ "Земеделие", призна бившият земеделски министър. Въпреки това не бива всички да се слагат под общ знаменател, предупреди той.

„Трябва да се сложи ред, защото злоупотребите ще продължат и в следващия програмен период по ОП Развитие на селските региони. Медиите вадят избирателно, само върха на айсберга. Има хора обаче, които са реализирали добри проекти по тази програма и са създали добър бизнес. Нека скандалите не ги обезкуражават, защото това е добра програма, призова Найденов.

Той разясни, че по нея влиза огромен финансов ресурс в размер на 7,5 милиарда лева.

„Ние трупаме опит, но той трябва да е в положителна посока. Трябва да се прави оценка на риска и бенефициентите да подлежат на контрол. Трябва да се работи към модернизация на системата за контрол и да се намали влиянието на човешкия фактор. Трябва хората да имат усещането за справедливост“, подчерта Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Според него, всичко това е важно за нас като урок и трябва да направим така, че грешките да не се повтарят. Той не смята, че скандалът с къщите за гости ще навредят на страната ни, защото ние не сме в челото на държавите, злоупотребяващи с еврофондове, пък и има програми с много по-голям финансов ресурс.

Коментари

  1. 2019.05.14 | 21:56

    Този ред го чакаме вече 30г.и 3 милиона си взеха багажа без да го дочакат останалите си го стягат.

  2. 2019.05.14 | 21:34

    Нали при този ,като министър бе формулирано уникалното определение-,,щастлива кокошка"...:)))?!

  3. 2019.05.14 | 18:42

    И кой казва това? Смешник !

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет