Илияна Йотова предлага културен маршрут по стъпките на Светите братя Кирил и Методий

  • 10 май 2019 09:56

  • 259
  • 2
 Илияна Йотова предлага културен маршрут по стъпките на Светите братя Кирил и Методий
© Булфото

Културен маршрут в целия славянски свят по стъпките на Светите братя Кирил и Методий, който да популяризира делото на славянските първоучители и културата на славянската цивилизация - това предложи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на среща с делегация от Руската федерация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На "Дондуков" 2 вицепрезидентът е разговаряла с Андрей Климов - зам.-председател на Комитета по международни въпроси на Съвета на Федерацията, и Василий Икоников - член на Комитета по бюджет и финансови пазари на Съвета на Федерацията и ръководител на групата за приятелство с българското Народно събрание.

Руската делегация е в България по повод IV Фестивален маратон "От Атлантика до Тихия океан", който тази година мина и през нашата страна. Фестивалът е създаден като проект на руския парламентарен Европейски клуб, в рамките на който се организират културни прояви в различни региони на Русия и градове от държави членки на Европейския съюз.

На срещата на "Дондуков" 2 вицепрезидентът е разказала за мисията по стъпките на славянските първоучители и техните ученици, която е осъществила през 2018 г. по повод 1155 години от Великоморавската мисия и в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС.

"Ние сме естествени съюзници в това културно дело - да популяризираме славянската история, писменост и култура", е подчертала Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът е убедена в силата на културната дипломация.
Общо е било мнението, че културните връзки и поощряването на общуването между младите хора са инструмент за укрепване на отношенията между двете страни, се изтъква в прессъобщението.
 

Последвайте канала на

259 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.10 | 11:56

2

Рижава комунистическа свиня.

????

2019.05.10 | 10:24

1

A,НИЕ предлагаме на "другарката" Йотова да ТРЪГНЕ по него и повече да не се ВРЪЩА!!!

Добави коментар

Водещи новини