Румен Радев поздрави Стево Пендаровски за победата му на президентските избори в Северна Македония

  • 07 май 2019 14:53

  • 334
  • 3
Румен Радев поздрави Стево Пендаровски за победата му на президентските избори в Северна Македония
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изпрати поздравителен адрес до Стево Пендаровски по повод постигнатата от него победа на изборите за президент на Република Северна Македония. Българският държавен глава пожелава успех и кураж на новоизбрания президент на югозападната ни съседка в период, в който на Северна Македония предстои да изпълни важен дневен ред по пътя си за членство в НАТО и Европейския съюз, съобщиха от президентския прессекретариат.

Президентът подчертава, че България остава последователен поддръжник на европейската перспектива на Северна Македония. Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни отваря пътя към постигането на този наш общ приоритет, заявява в писмото си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава подчертава, че България очаква лидерството на новия президент на Северна Македония не само по отношение реализацията на заложеното в клаузите на Договора, но и за вграждане на неговия дух в основата на бъдещите отношения между двете държави.

Подчертавайки историческата близост между Република България и Република Северна Македония изразявам надеждата си, че ще продължим да я развиваме чрез ползотворни контакти между нашите президентски институции. Надявам се на скорошна среща с Вас, се казва още в писмото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на до новоизбрания президент Стево Пендаровски.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
334 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.07 | 21:45

3

БКП/БСП не трябва да съществува. Тази терористична организация е изцапана с кръвта на стотици хиляди избити, невинни българи... Само защото са били образовани, финансово обезпечени и не искащи да бъдат комунисти-сатанисти. Убийците от БКП/БСП не заслужават честта да се наричат българи. Те са просто комунисти т.е. престъпници.

ПРАВДА

2019.05.07 | 15:19

1

КЪДЕ СА ВИ КОМЕНТАРИТЕ, ПЛЮВАЛНИЦИ?? И ДА ИСКАТЕ ДА ПЛЮЕТЕ---НЕ СМЕЕТЕ. БОЙКО Е НАСТРОЕН ДЕМОКРАТИЧНО И НЕ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА ОПЛЮВАНИЯТА ВИ, ДОКАТО РАДЕВ---ЩЕ ВИ ПОТЪРСИ И ТО С ЛИХВИТЕ.

Ъъъ

2019.05.07 | 16:47

2

Фатмачето на решетников е ПРОСТ ФИГУРАНТ с наполеона комплекс и да си подава оставката и барабар с десата да върви.......

Добави коментар

Водещи новини