Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България

  • 03 май 2019 15:35

  • 1197
  • 9
Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България
© Getty Images/Guliver

​Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще посрещне Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март на летище София на 5 май. Светият отец пристига у нас на апостолическо пътуване, което ще продължи до 7 май като ще посети градовете София и Раковски, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Българският премиер ще приветства с добре дошъл Негово светейшество, веднага щом стъпи на наша земя. Двамата ще проведат среща като във фокуса ѝ ще бъдат установените отношения и диалог между България и Светия престол и желанието те да продължат да се развиват, за да може с общи усилия да се допринася за изграждането на по-хуманен свят, в защита на слабите и уязвимите, както и за отстояването на християнските ценности и норми.

Мотото на апостолическото пътуване на Светия отец е „Мир на земята“, което е заглавието на енцикликата, написана през 1963 г. от папа Йоан XXIII или т.нар. български папа – Анджело Ронкали. Това показва желанието на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март посещението му у нас да бъде под знака на мира, да поздрави и благослови всички българи, да отправи своите послания за мир и благоденствие по света от нашите земи.

„Признателни сме за избора и високата чест призивът „Мир на земята“ да бъде отправен от България - страна с хилядолетна история и традиции на мирно съжителство между различни религии, етноси и народи“, заяви българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в навечерието на апостолическото пътуване на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Главата на Римокатолическата църква идва по покана на държавните власти. Такава бе отправена от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на посещението му във Ватикана на 25 май 2018 г. Тогава българският премиер и Светия отец проведоха среща на четири очи, след която министър-председателят връчи официална покана на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. В нея бе отбелязано, че в България отвекове традиционно съжителстват различни култури, цивилизации и вероизповедания.

„Като държава от Балканите и в същото време член на Европейското семейство, ние работим неуморно – по време на председателството на Съвета на Европейския съюз и след него – за интеграцията на държавите и народите от Западните Балкани в Европейската общност, за мирен диалог и разбирателство между всички религии и етноси в тази част на Европа“, бе акцентирано в поканата на премиера Борисов до Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

В този дух и по инициатива на българското правителство, поклонническата аудиенция на българската делегация при Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март по повод 24 май през миналата година за първи път бе осъществена съвместно с делегацията на Република Северна Македония.

След София Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети Скопие. Апостолическото му пътуване до България и Северна Македония е 29-ото, откакто е избран за глава на Римокатолическата църква. В София Светия отец пристига с папска свита от 35 души, в която са включени най-висшите представители на Светия Престол, както и близо 70 журналисти от световни медии, които традиционно отразяват апостолическите пътувания на папата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1197 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2019.05.04 | 09:15

9

da tocno taka levite kitki triabva da se uvajavat nali takiva rakovodiat evropa.

,,,,,

2019.05.04 | 00:07

8

,.,..,..

Lissa

2019.05.03 | 22:01

7

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

2019.05.03 | 16:07

2

И да му дадеш да те помилва по тиквата Тикво. Да не забравиш

Блажени са вярващите!

2019.05.03 | 17:37

6

Остави го, да си мисли , че го галят, а Те (папите) я пробват, като диня, кога най-после, ще узрее!

2019.05.03 | 16:52

4

Него може и да го помилва, но теб най-много Курнела да те пощипне по мъденцето, дет тъй сладко и тролиш.

2019.05.03 | 17:04

5

Май ще има нов папа колкото пъти са се срещали с нашата тиква дълго не са се задържали на поста си.

asd

2019.05.03 | 16:16

3

отдавна не го то тупал по кратуната.

Дас

2019.05.03 | 15:55

1

Някой се готви да подобри хеттрика с гладенето, но това не е индулгенция пред Господ.

Добави коментар

Водещи новини