Цвета Караянчева: Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско семейство

  • 02 май 2019 13:57

  • 280
  • 1
Цвета Караянчева: Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско семейство
© Народно събрание

Заветите на Оборище приобщиха българския народ към голямото европейско семейство. Длъжни сме да съхраним духа на съгласието, на държавността, на градивната обществена енергия, да се осланяме винаги първо на съвестта си и заедно да решаваме общонародните работи.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на събора-поклонение на историческата местност “Оборище” по повод 143-годишнината от Априлското въстание, съобщиха от пресцентъра на НС. "Като председател на парламента изпитвам особено вълнение да съм днес тук, защото на това място преди 143 години е свикано първото българско народно събрание, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тук са положени основите на парламентарната демокрация, тук нашите духовни първенци приемат, че занапред съдбините народни ще бъдат решавани с вишегласие, посочи тя. Тия неустрашими първостроители на българската държавност пишат една от най-славните страници в историята ни", заяви председателят на Народното събрание.

"От Оборище българските апостоли си тръгват с ясното съзнание, че ги чака гибел, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тук те начертават пътя на Освобождението през въоръжено въстание, тук те ни дават пример да се осланяме винаги първо на съвестта си и заедно да решаваме общонародните работи", заяви тя.

Поднесени бяха венци и цветя пред паметника в местността „Оборище“. Отслужен беше и тържествен молебен – водосвет.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кънчо пут...

2019.05.02 | 14:15

1

Оооооо свещенна простотия, гербери затънали до шия ...

Добави коментар

Водещи новини