Борисов: България е отлично място за инвестиции! Думите на баварския премиер тежат в пъти повече от глупостите на БСП

  • 02 май 2019 11:05

  • 2773
  • 36
© Novini.bg

Благодаря за добрите думи за България. Българският народ с много усилия постига всичко това, за което говори премиерът на Бавария, която е икономическия мотор на Германия. Неговите думи са с много по-голяма тежест от предизборните агитации на разни партии тук в България. Вчера чух, че съм щял да извадя България от ЕС. Не разбирам докъде може да стигне глупоста им. И вчера казах във Варшава, че трябва да бъдем единни и можем да бъдем само благодарни на ЕС, защото ни изведоха от мракобесните години на комунизма. Нашата партия се казва Граждани за европейски развитие и това казва всичко. Категорично няма да тръгна по пътя на колегата Виктор Орбан, който ми е приятел. Аз гласувах за замразяването на партията му в ЕНП. Въпреки това, Германия ще строи завод за автомобили в Унгария. Мога да кажа, че България е едно прекрасно място за инвестиции.

Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след срещата си с министър-председателя на Свободна държава Бавария - Маркус Зьодер.

"Охраняваме перфектно външната граница на ЕС. Със сигурност сме на първо място по осъдени каналджии. Не сме допуснали мигрантски вълни. Казах на колегата Зьодер, че в момента имаме проблем на границата с Гърция, тоест имаме проблем с Шенгенското пространство. В момента се пазим от Шенгенското пространство. "Фронтекс" има голяма и важна роля, но те трябва да пишат доклади за това кой и как се справя с охраната на границите. Ангажиментът на държавите трябва да бъде много ясен. Разбира се "Фронтекс" винаги са добре дошли, но се опасявам да не се похарчат пак едни милиарди ненужни. Казах на колегата Зьодер, да си направят ревизия на парите, които са дали за охрана на границите, и колко мигранти са преминали. Тогава ще стане ясно, че България заслужава много повече. Българският народ е инвестирал много и продължава да прави всичко за бъдещето на единна Европа. При нас няма мигрантски проблем. Инвестираме непрекъснато в охрана на границата. Всички, които са посетили границата ни с Турция, са заявявали, че се справяме отлично", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Шенген не е панацея. България е изпълнила всички критерии за членство, но има егоизъм от една страна. Ние охраняваме границата перфектно. И канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се каза, че по въздух и вода сме напълно готови за Шенген. Колегата Зьодер също беше против, но сега виждате, че е променил мнението си. Това е защото направихме много през последните години и работим непрестанно. Имаме отлични финансови показатели - най-малък външен дълг, фискалният резерв расте, почти няма безработица, БВП расте. Отличници сме в Европа и сме чудесно място за инвестиции", добави премиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2773 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Орбан

2019.05.02 | 15:58

36

За пореден път Винету говори несвързано и нелогично. Значи Орбан се бил "опълчил" на ЕС, а там строяли завод! А в България завод ЙОК! Демек, въпреки, че целуваме европейски задници, пак нищо не се случва. А ниската безработица е едно от нещата, които гонят инвеститорите бе, Тикво! Какво се хвалиш с това. А това, че българите са намалели, и сме под 7 млн.? Няма ли да се похвалиш с това?

Умник Гюро

2019.05.02 | 14:46

35

Казано е: за да я има България, терористите от БКП/БСП трябва да се унищожат. Няма комунист - няма проблем.

данъкоплатец

2019.05.02 | 13:50

34

"Сам с Пръ...лѝо хвалеше,но никой не му захваляше".
Повече от 50% от доходите на гражданите отиват за данъци, което означава,че твърдението,че "България е отлично място за инвестиции" реално съществува единствено в болните мозъци на някои политици и техни слуги.

Към Тошев...

2019.05.02 | 13:41

33

В много твои точки съм съгласен,ама вземи се ограмоти малко...?!
Не е- ,,часни",а -,,часТни",не е ,,данак",а -данЪк",не е -,,инви ститор",а-,,инвЕститор",не е -,,изкат",а-,,иСкат",не -,,оправи",а-,,Управи",не-,,претприятие",а-,,преДприятие"...,не-,,реал",а-,,реАл"...и т.н...!!!

2019.05.02 | 13:29

32

и това ако не е висша форма на популизъм здраве му кажи

2019.05.02 | 13:29

31

и това ако не е висша форма на популизъм здраве му кажи

Тошев

2019.05.02 | 13:05

30

ИНВИСТИТОРИ ТЪРСЯТ УПРАВНИЦИ БЪЛГАРСКИ!!!? ЧАКАТ ИЗКАТ НЯКОИ ОТ ЧУЖБИНА НЯКОИ ДА ВЪЗРОДИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ДА ГИ ОПРАВИ. ЩО ВГЕРМАНИЯ НЯМА МЯСТО ЛИ УСЛОВИЯ ИЛИ ТЕРЕН!??? ПРЕДИ ДА ДОИДАТ НОВИТЕ УПРАВНИЦИ НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ БЯХМЕ ПО ИКОНОМИКА НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА НАС НИ ТЪРСЕХА ЗА ИНВЕСТИЦИИ. СЕГА В БЪЛГАРИЯ Е БЪКАНО С ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ УМНИЦИ ДАЛАВЕРАДЖЙИ. ТЪРСЕЩИ МЕКОТО НА ХЛЯБА. ТО ХОРАТА БЪЛГАРИТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА ПОВЕЧЕ ОТ РЕЯЛ СВЕРА. ДАВИДИМ ТУК ДО 2,3 ГОДИНИ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ НАСЕЛЕНИЕ ПОНЕ ОКОЛО 3 МИЛИНА. ДОКАТО НЕСЕ СЪФИРЯСАТ ТИЯ УПРАВНИЦИ И ДА ИМА ДЪРЖАВНИ ПРЕТПРИЯТИЯ ЗАВОДИ БИЗНЕС НЯМА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ. ЧАСНИТЕ СЕМЕИНИ ФИРМИ СА ПОВЕЧЕТО ТЪРГОВЦИ. СЕГА И ФАЛИРАТ СПИРАТ УМРЯЛА РАБОТА. СИЛАТА НА БЪЛГАРИЯ Е В СЕЛ. СТОПАНСТВО И СТРОИТЕЛСТВО. СТОКА КАДРИ РАБОТА. В БЪЛГАРИЯ ЧУЖБИНА ИЗНОС. ОСТАНАЛИТЕ ОТРАСЛИ СА СЛАБИ. НО КОГАТО НЕ СИ С РУСКИЯ А С КИТАИ ГЕРМАНИЯ АМЕРИКА ЛОШО МНОГО ЛОШО. МАГАЗИНИТЕ МОЛОВЕТЕ ПЪЛНИ СЪС СТОКА ГОЛЯМА ЧАСТ ПРЕОЦЕНЕНО ЗАПАДНО И ДР. МЕНТЕ. И ТАМ ВЛИЗАТ ПОВЕЧЕТО АНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ С ГОЛЕМИ НЕОБОСНОВАНО НЕРЕЯЛНИ ЗАПЛАТИ ЗА ТАКЪВ ТРУД РАБОТА. ТАКА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ. МАЛКА ДЪРЖАВА АМА.....

Стига...

2019.05.02 | 12:36

29

Стига сте нападали човека...?!Той взе ,,ефективни мерки" срещу корупцията-прие оставките на сумалъка ти народ...!А последно каза-
,,Идва ми да взема един чук и да чупА-апартаменти,балкони,тераси..."!И бе много сериозен и ядосан на тези ми ти нарушители...!Ех...,не ги тикна зад решетките,но за това трябват топки,а не празни и комични приказки за чупене с някакъв си.. чук...!

ХБ Китайска

2019.05.02 | 12:26

28

Ако дойдат след година, две ще се махнат. Само да видят за каква корупция става дума.

митьо

2019.05.02 | 12:19

27

В такъв случай защо статистиката отчита значителен спад в инвестициите за 2018г ? Като е толокова хубаво защо никой не идва?
Сега ще ти кажа защо гусин премиер и това са само някои от причините,има и други.
Корупция ,липса на върховенство на закона /немалко случаи на заграбени бизнеси/, липса на квалифицирана работна ръка/ избяга зад граница от управлението на пожарникаря-слънце/, мудна и неефективна администрация/ пълно с калинки и други насекоми/ и т.н.

Добави коментар

Водещи новини