Цвета Караянчева разговаря с министъра на пътищата и градоустройството на Иран

  • 19 април 2019 12:46

  • 173
  • 0
Цвета Караянчева разговаря с министъра на пътищата и градоустройството на Иран
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на разговаря с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами. Гостът е на посещение в България за провеждане на 19-та сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на парламента.

България отдава голямо значение на развитието на традиционно добрите си отношения с Иран, подчерта на срещата председателят на българския парламент. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази надежда съвместните усилия на правителствата и парламентите на България и Иран да подпомогнат пълноценното използване на потенциала за търговско-икономическото сътрудничество между двете страни и взаимодействието в областите от взаимен интерес.

Министърът на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами изрази задоволство от извършената работа от експертите в Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Надяваме се, че подписаните осем документа ще допринесат за оползотворяване на съществуващите възможности за по-успешно развитие на отношенията между България и Иран в редица области, подчерта той.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че България отдава приоритетно значение на задълбочаване на двустранните връзки в областите на транспорта, туризма, младежта и спорта, селското стопанство, енергетиката и др. Тя изрази задоволство от възходящото развитие на сътрудничеството в областта на културата, науката и образованието, сфери, които спомагат за взаимното опознаване на нашите два народа.

Значима роля за успешното развитие на двустранните отношения имат народните представители от групите за приятелство, които функционират в нашите законодателни институции, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя поднови поканата към председателя на иранския парламент д-р Али Лариджани да направи официално посещение в България в удобно за двете страни време.

В разговора в Народното събрание участваха председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Халил Летифов, председателят и заместник-председателят на Групата за приятелство България – Иран Красимир Събев и проф. Станислав Станилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини