Румен Радев разговаря със зам.-председателя на Националния комитет на Политическия и консултативен съвет на китайския народ

  • 18 април 2019 17:45

  • 442
  • 2
Румен Радев разговаря със зам.-председателя на Националния комитет на Политическия и консултативен съвет на китайския народ
© Пресцентър Президентство

Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие, преодоляването на бедността, повишаването на благосъстоянието на огромни слоеве от населението, мерките за подобряване на околната среда и контрола върху замърсяването, а така също и засилването на ролята на иновациите. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на "Дондуков" 2 разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Политическия и консултативен съвет на китайския народ Джан Цинли. Посещението му съвпада с отбелязването на 70-тата годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Китайската народна република, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Между България и Китай има отлични политически отношения, основаващи се на традиционно приятелство, взаимно доверие и уважение, бе общото виждане на двамата по време на срещата. В хода на разговора президентът Радев отбеляза, че България неотменно се придържа към принципа за "Един Китай". 

България подкрепя  инициативата "Един пояс, един път" и желае да бъде част от нея чрез изграждането в страната на инфраструктурни проекти, посочи държавният глава като допълни, че България също така активно допринася за развитието на Инициативата за сътрудничество между Централна и Източна Европа и Китай във формат "17+1" и я разглежда като допълнение към отношенията ЕС-Китай и всеобхватното стратегическо партньорство ЕС-Китай.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни, че по време на посещението на министър-председателя на Китайската народна република Ли Къцян у нас на 6 юли миналата година двамата са се обединили около идеята в София да бъде създаден център за изследване на съвместимостта на европейските и китайските норми. Целта му е да се координират бъдещите проекти в сфери от взаимен интерес между ЕС и държавите от Централна и Източна Европа, както и да се посочат оптималните пътища за реализиране на китайски инвестиции в региона в съответствие с правилата и принципите на ЕС.

Ще положим усилия по всички съвместни инициативи, за да стимулираме практическото сътрудничество в различните сфери, заяви по време на срещата Джан Цинли. От своя страна президентът Радев посочи, че прилагането на такъв всеобхватен подход в двустранните отношения ще доведе до задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество и увеличаване на китайските инвестиции у нас.

В хода на разговора беше обсъдено и разширяването на сътрудничеството в областите на образованието, културата и земеделието. Пряка самолетна линия между София и Пекин би спомогнала за засилване на туристическия обмен и свързаността между нашите приятелски народи, изтъкна Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред своя гост.

По време на срещата президентът Радев поднови поканата си към президента на Китайската народна република Си Дзинпин да посети България в удобно за него време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2019.04.19 | 01:28

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Умник Гюро

2019.04.18 | 21:38

1

Само комунистите от БКП/БСП никога не подават оставка. Те покриват амбразурата с тялото си и се жертват за светлото сатанинско бъдеще. И сърцата им светят вечно като сърцето на Данко!

Добави коментар

Водещи новини