Общинари от Созопол: Голяма част от средствата се изразходваха за грандомански проекти

  • 10 април 2019 08:00

  • 1124
  • 0
Общинари от Созопол: Голяма част от средствата се изразходваха за грандомански проекти
©

Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Рейзи е временно отстранен след решение на Специализирания наказателен съд. Той и главната счетоводителка на общината са с повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Рейзи напуска ГЕРБ заради досъдебното производство срещу него за злоупотреба с 2 млн. лева. С неговата оставка се появи объркване, тъй като по-рано от партийния пресцентър съобщиха, че той се оттегля и от кметския пост.

Панайот Рейзи подчерта, че няма за какво да се отказва от кметското място в Созопол и се оттегля само от партията. „На този етап съм отстранен. Вече съм пуснал жалба, на 16-и ще има второ дело”, изтъкна той пред БТВ.

По думите му няма разнобой между него и ГЕРБ. „Прецених, че по-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и от структурата в Созопол, на която съм председател. Няма смисъл партията да отговаря за моите проблеми”, каза Рейзи.

Според Светлана Лулева – общински съветник от ГЕРБ, няма никакво сътресение. „Повдигнато е обвинение, разследващите органи ще си свършат работата. Факт е, че в момента Рейзи временно е отстранен от поста. Кметското място не го е напуснал и няма да го напусне. В момента е заявил желанието си да се дистанцира от ГЕРБ, за да не свързват неговото име с някакви спекулации и партия ГЕРБ да трупа негативи”, посочи Лулева.

Красимира Германова, председател на Общинския съвет в созопол твърди, че не е забелязала някакви нередности, докато Панайот Рейзи е бил на поста като кмет.

Тихомир Янакиев, общински съветник от БСП, смята, че в Общината не се ръководи правилно. Бюджетът на Общината е на червено, не малка част от средствата се изразходваха за грандомански проекти – като стадиона например, посочи той.

По думите му в този проект са налети 15 млн. собсвени приходи. Някои проекти като този за автогарата и поликлинаката обаче не са се случили, припомни още Тихомир Янакиев.

По думите му друг проект, за който са похарчени много пари е подмяната на уличното осветление в созопол, за което са изразходени 4.4 млн. лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини