Христо Проданов: Очаквам оставки в КПКОНПИ

  • 10 април 2019 07:34

  • 761
  • 4
Христо Проданов: Очаквам оставки в КПКОНПИ
©

Октоподът става все по-голям. Скандалите за ГЕРБ няма как да станат по-големи. Това каза Христо Проданов от БСП в ефира на БТВ.

Той даде пример със самоуправството в Община Хасково и изрази съмнение, че Делян Добрев ще бъде подкрепен и този път от ГЕРБ. Според него оставката му ще бъде приета.

Той определи ситуацията в КПКОНПИ като нонсенс. „Няма как зам.-председателя да разследва председателя на КПКОНПИ и затова предлагаме да се поправи грешката, допусната миналата година. Когато се назначаваха членовете на Антикорупционния орган, ние от БСП настоявахме председателят да се назначава от президента, защото е надпартиен, но от ГЕРБ не се съгласиха“. Той посочи, че в общинските власти се раздават пари и така се генерира корупция. Фактите показвали, че Пламен Георгиев е политически зависим от ГЕРБ.

„Органът, който прави проверките е подчинен на правителството и на министър-председателя“, това го прави зависим, добави депутатът от БСП.

„Смятам, че ще се стигне до оставки в КПКОНПИ. Сега се предлагат поправки в в правилата за назначаване. От БСП подозират, че правилата се правят, за да се избере определен човек, който вече е набелязан и няма да е с юридическо образование. БСП няма да влезе в пленарна зала. Няма смисъл да говорим отново всичко, а управляващите да приемат каквото са си решили“, категоричен е Проданов.

По повод твърденията, че атаките идвали от двама олигарси и една партия, Проданов заяви: „Нека да излязат и да ги посочат“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
761 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
така е

2019.04.10 | 12:35

4

след изборите всички червени тролове остават безработни за несправяне с работата си,червените миндили в историята завинаги!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2019.04.10 | 08:46

3

Кога вие крадците от Спосрано 20 ще си подадете оставките мама ви да е.ба нагла комунистическа! И този път ще загубите нагли престъпници от БСП!

опорна то4ка

2019.04.10 | 08:01

1

Да се внушава : " Има скандали в ГЕРБ " ! Отвличайте вниманието от Елена, Фатмагюл и Корнелия тролчета изроди мои !!

2019.04.10 | 08:09

2

Разбора се, че има скандал. Веднага Елена и Корнелия виновни, Гледайте си във вашата къща, а не гледайте в чуждата. Не съм от БСП, но никога няма да бъда и от ГЕРБ. То така са се оплели червата та няма разплитане.

Добави коментар

Водещи новини