Цветан Цветанов: Никой не е застрахован от инцидент на пътя

  • 05 март 2012 11:34

  • 1073
  • 1
Цветан Цветанов: Никой не е застрахован от инцидент на пътя
©

Когато се случват инциденти на пътя, законодателството и правораздаването ще бъде адекватно. Това заяви по време на обсъждането на законодателни промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, свързани безопасността на пътя министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Текстът за промяна, който предвижда отпадането на споразумението с прокуратурата и съда при смъртен случай вече е залегнал в проекта, припомни Цветанов. „Отпадането на споразумението ще даде възможност всеки да участва активно в този процес. В Бургас вече има получена осъдителна присъда на първа инстанция. Ако нямаше тази обществена дискусия и заряд, може би щяхме пак да стигнем до известие по пощата”, каза Цветанов.

С промените в Закона за движение по пътищата, заедно с предложенията на МВР, ще намерим баланс, който да създаде по-добрата среда за недопускане на подобни тежки пътни инциденти. „Имаше ограничения за налагане на пътна маркировка на пешеходни пътеки. Това вече е променено – има възможност на пешеходни пътеки, където има голяма концентрация на пешеходци, местната власт и КАТ да сложат легнали полицаи. Знаем колко бяха положените цветя и инициативността в Бургас, Варна и Русе, затова работната група първо разработи тези указания и да даде възможност всяка община на база на преценка да може да поставя съответни ограничителни елементи, с които да намалим скоростта.

В Русе, Варна и Бургас това вече е факт, където имаше концентрация на инциденти. С това смятам, че се дава отговор на обществените очаквания, които са формулирани като задачи в обществото”, добави вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. „Можем да направим оптимални срокове за приемане на такова законодателство в рамките на не повече от месец. Надявам се, че когато се гледа това законодателство в парламента, да има и ваше присъствие. Трябва всеки един, излагайки аргументите си от парламентарната трибуна, да се съобразява и да поглежда към вас. Българското правораздаване в състоянието, в което се намира, са длъжници на всички вас”, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. В доста в случаите нямаше наказания, допълни той.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.03.05 | 17:59

1
Вярно е това, Цецко. Никой не е застрахован от грешки. Дори виждам, че майка ти и баща ти са направили една от която страдаме всички.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини