Ева Майдел: Европа губи потенциал заради липса на правилните работни умения

  • 05 април 2019 15:06

  • 363
  • 4
Ева Майдел: Европа губи потенциал заради липса на правилните работни умения
© ПП ГЕРБ

Европа губи потенциал заради липса на правилните работни умения. Ако допреди време кариерното развитие беше линейно - учим, дипломираме се започваме работа и се пенсионираме - днес това не е така. Скоростното развитие на технологиите и икономиката означава постоянно адаптиране на уменията на служителите. Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конференция на високо ниво, организирана съвместно с ЛинкедИн.

Събитието се проведе на 2 април 2019 г. в Брюксел. В дебата участваха Джон Херлихай, вицепрезидент на ЛинкедИн и както и представители на бизнеса, граждански организации,  икономисти, професори и други. По време на събитието американската компания Линкдин представи резултати от своята дигитална карта на света, представяща динамиката на работните пазари и връзката между работници, компании, институции. Участниците в дискусията се обединиха около идеята, че образованието не е само най-добрата социална политика, но и най-добрата политика за конкурентоспособност, имаща пряко отношение върху предприемчивостта и жизнения стандарт на гражданите.

,,Имаме нужда от лидери в каузата образование. Политическата подкрепа на местно, национално и европейско ниво ще даде допълнителен стимул на училищата и университетите да внедрят иновативни практики, отговарящи на нуждите на новият тип икономика Ключът към конкурентоспособна Европа е умението за учене през целия живот'', добави още Ева Майдел, съосновател на националното сдружение без еквивалент в ЕС "Образование България 2030", което има за цел да идентифицира предизвикателствата пред образователния сектор и да даде препоръки за преодоляването им.

Последвайте канала на

Владимир Василев
363 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Virginia

2019.04.05 | 16:15

4

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - напълно към по-добро! Разкажете какво правя

Започнах.......>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

има

2019.04.05 | 15:44

3

има умения да прави мохабет

!

2019.04.05 | 15:42

2

да свири
защо питаш

Матриал нема

2019.04.05 | 15:15

1

Паунова какви умения има?

Добави коментар

Водещи новини