ВМРО излиза на протест пред турското посолство

  • 01 април 2019 07:43

  • 376
  • 4
ВМРО излиза на протест пред турското посолство
© Булфото (архив)

ВМРО излиза на протест пред посолството на Р Турция в България заради отказа от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да поднесе извинения за думите на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който заяви пред изселници от България, че промените в българския Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност. Протестът ще започне в 08.30 часа сутринта.

В своя позиция от събота партията посочи, че ще изразят категоричното си несъгласие с политиката на Турция. От ВМРО заявяват, че с протеста си ще покажат, че България е суверена държава, която сама взима своите решения. Според тях Турция трябва да се извини, тъй като турските политици са преминали всякакви граници в наглостта си. „В същото време БСП се заиграват опасно с темата „национална сигурност. България не е турска провинция, за да ни казва Анкара какви законопроекти да правим и да се намесва във вътрешните ни работи“, подчертаха от партията.

Според ВМРО за първи път от 30 години българското правителство в лицето на външния министър Екатерина Захариева и министър-председателя Бойко Борисов е изразило категоричната си позиция срещу казаното от турски политик. „За първи път от 30 години българската държава се противопоставя по този начин на политиката на Турция за вмешателство във вътрешните работи на България", посочиха от ВМРО и уточниха, че единственият начин да се пресекат опитите на чужди държави и политически субекти да се намесват в делата на България е да се приемат отхвърлените текстове на ВМРО за категорична забрана за финансиране на вероизповеданията от чужди държави, физически лица, фирми или НПО-та.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
376 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Георги

2019.04.01 | 11:16

4

Не може да се допуска намеса от друга страна във вътрешните ни работи.Не трябва да позволяваме "заиграване" с етническите малцинства в България и разделение на обществото ни!

2019.04.01 | 10:04

3

След обяд турският консул ще бъде там .Можете да му направите само една свирка. А до тогава може да викате и да крещите...друго не можете

2019.04.01 | 10:04

2

След обяд турският консул ще бъде там .Можете да му направите само една свирка. А до тогава може да викате и да крещите...друго не можете

Yu80

2019.04.01 | 09:20

1

Тия боклуци пък били националисти?!
С туркофобската си политика, гледат да се докопат до власта и да крадат по-бетер от ц...?
Боклуци като всички политически партии в Бг.





Добави коментар

Водещи новини