Водната стена на пл. "Гарибалди" разбуни духовете на столичани

  • 28 март 2019 08:59

  • 1485
  • 4
Водната стена на пл. "Гарибалди" разбуни духовете на столичани
© bulphoto

Пореден спор относно естетическия вид на столичната улица "Граф Игнатиев", се разрази в социалните мрежи. Така наречената "Водна стена" на площад "Гарибалди" беше открита вчера. Някои оприличиха паметника, обаче на надгробен камък, а други на котешка тоалетна.

"Създадохме място, на което софиянци да погребат надеждите си за градска естетика. Това е еманация и печален резултат, от начина, по който ремонтираме столицата в последните години. Погубваме духа на стара София", коментира общинският съветник от БСП Милка Христова в ефира на БТВ.

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов оприличи паметника на надгробие от времето на мутробарока. Според него, не се забелязва, че по него тече вода. По думите му, с този паметник се оправдават големи суми, а реалната му стойност е около 10 000 лева.

Според друг общински съветник, паметникът е подигравка със столичани. Освен това бил началото на края на управлението на ГЕРБ в София, каза Симеон Славчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
koko

2019.03.28 | 09:37

2

E изтрещяха тези хора архитекти ли са искуствоведили са незнам.Наистина като го видях мислех че е надгробен паметник на някое столично величие.Абе вижте как се прави по света бе хора ,на пример Сингапурското летище и други места водни стени ,какво ще откривате Америка,срам и позор.Ами май има евро парички за освояване.Котките ще са най доволни или софийските пиендета след обилен запой да се облекчават.

kolxo

2019.03.28 | 09:53

4

През '80-те имаше голяма водна стена на централна гара. Дори културтрегерите - специалисти по монументална пластика се бяха справили много по-добре. Някой изглежда е направил модела от котешки кенеф и кутия бомбони и я е пробуал на 'архитекта'. Градът ни се напълни със селски бекове и те започнаха да го превръщат в родното си село градски тип. Витошка, Графа, сега и това ... не е истина вече :(

Michelle#

2019.03.28 | 09:50

3

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.........>> T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

вече 30 години

2019.03.28 | 09:34

1

РАБОТИ ПЛАНЪТ РАН -ЪТ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ КРАДЛИВАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА ,БЕЗ ЦВЯТ и МОРАЛНИ ЗАДРЪЖКИ.

Добави коментар

Водещи новини