Вицепрезидентът: Кампанията ни за евроизборите е като на провинциална страна, забита в национални проблеми

  • 26 март 2019 11:01

  • 1032
  • 5
Вицепрезидентът: Кампанията ни за евроизборите е като на провинциална страна, забита в национални проблеми
© Булфото (архив)

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , участва в дискусионната среща „България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи”.

На нея тя изрази притеснения относно развитието и перспективите на България. Вицепрезидентът припомни, че 45% от младите хора в страната не виждат перспектива и нямат реална представа какво ще работят след като завършат своето образование, предаде репортер на Novini.bg.

„Все още ние сме сред най-бързо топящите се нации“, категорична бе Йотова. „Тревожни са данните, че 5% от населените места в България нямат нито един жител, а 13% са населявани с под 20 души“, отбеляза тя.

„Освен Северозападна и Североизточна България се откроява като най-бедния регион. Това е тенденция не само в нашата страна, а и в Европа. Тя даде пример как Великобритания се е възползвала от целеви евросредства за развитие на своите региони, а ние преди години сме пропуснали тази възможност. Притеснителна е тенденцията, че 42% от населението на страната след няколко години ще живее в шест града на страната“, отчете вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , критикува социалната инфраструктура в страната, която е оставена да се руши. По думите ѝ има много учебни заведения, които не само са ограбени, а се рушат и са достойни за декори на филми на ужасите“, даде пример тя. „В България всичко се върши на парче. У нас всичко е обърнато наобратно и каруцата е сложена пред коня“.

„България все още няма здравни грижи в населени места до 50 км. От градовете. Има отдалечени места в страната, в които нямат дори линейка“, изтъкна Йотова.

Не е добра тенденцията, отбеляза Йотова, до 2018 г. чуждите инвеститори са по-малко отколкото българските инвеститори в чужбина.

Йотова упрекна и образователната система, тъй като не може със закриването на специалности и обявяването и обявяването на нулеви години, да се решават проблемите. „Оказва се, че ние сме донори на кадри за Европа. Наши кадри работят в Силиконовата долина и във водещи компании, където изграждат софтуерни продукти на космическо ниво, а тук сме се превърнали в един огромен кол център“.

Относно предстоящата кампания за евроизборите, Йотова с притеснение сподели, че ще я проведем като провинциална страна, забити в национални проблеми. Има опасност дори да пропуснем възможността да обсъждаме реалните европейски проблеми, предупреди тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1032 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.26 | 23:32

5

Долнопробна рижава свиня.

иван димитрОФ-

2019.03.26 | 12:29

4

ДЕЖУРНИЯ АНОНИМЕН ГРОБАРСКИ ТРОЛ НА САЙТА.

бате

2019.03.26 | 11:55

3

То и президента и вицето са провинциални ….

2

2019.03.26 | 11:48

2

"провинциална страна" . Как ви ги раждат главите тия глупости.

за какво ни харчат парите от бюджета

2019.03.26 | 11:47

1

ТЕЗИ НЕНУЖНИ КЪРЛЕЖИ,КАТО ТАЗИ СОРОСОИДНА МАСТИЯ ОТ СНИМКАТА.ИМАМЕ НАЙ ГОЛЯМА БЮРОКРАЦИЯ ВЪВ СВЕТА и НАЙ БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА НАЦИЯ. ДАЛИ НЕ СА СВЪРЗАНИ НЕЩАТА?

Добави коментар

Водещи новини