Красимир Каракачанов свиква кръгла маса за Концепцията срещу циганизацията на България

  • 25 март 2019 16:13

  • 619
  • 1
Красимир Каракачанов свиква кръгла маса за Концепцията срещу циганизацията на България
©

Утре, вторник – 26 март 2019 г., от 14.00 ч. в Гранитната зала на Министерски съвет заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността и председател на ВМРО - БНД Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е поканил видни общественици, интелектуалци и представители на гражданското общество, за да чуе тяхната позиция за мерките, които държавата трябва да предприеме за справяне с проблема с маргинализираните цигански общности.

Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО. След предварителна съгласувателна процедура с министерствата, заместник министър-председателят иска да чуе и хората, които формират обществените нагласи и имат своята професионална ангажираност и тежест в областите, в които работят и са лидери на мнение. На разговора са поканени професори, академици, интелектуалци, артисти, представители на НПО-та, журналисти и граждани.

Припомняме, че преди два месеца вицепремиерът и лидер на ВМРО - БНД Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността представи пред обществото Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им, която стана публично известна като Концепцията срещу циганизацията. Тя получи безпрецедентна подкрепа от обществото, а Каракачанов обвърза позицията си като вицепремиер и министър отбраната с нейната реализация, като заяви, че ако тя не стане факт, ВМРО няма място в управлението на държавата.

Депутатите на партията през периода на съгласуване направиха първите законодателни инициативи за постигане на нейното интегриране в законодателството като внасяне на промени, които да обвържат изплащането на социални помощи с ограмотяване, повишаване на трудовата квалификация и социализацията. По места общинските съветници и кметове на ВМРО направиха нужните стъпки за описване на незаконните постройки и започване на процедура за премахване на гетата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги

2019.03.25 | 16:34

1

Добре е че се чува и взима под внимание общественото и интелектуално мнение по този толкова значим въпрос.Относно концепцията,тя е приложима и наложаща.

Добави коментар

Водещи новини