Елена Йончева: Обществената поръчка за изграждане на бежански центрове да бъде отменена

  • 24 март 2019 12:38

  • 1118
  • 10
Елена Йончева: Обществената поръчка за изграждане на бежански центрове да бъде отменена
©

"Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове в общините Любимец, Елхово и Малко Търново да бъде отменена и питаме- дали се крие информация за връщане на мигранти от Западна Европа - предимно от Германия". Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на левицата за европейските избори Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в на пресконференция в централата на БСП.

Йончева добави, че в Елхово се подготвят площадки, които да приемат 1632 бежанци, а това са почти 20% от населението на общината.  Йончева коментира, че всичко това се случва на фона на обезлюдяването на Странджа и бе категорична, че  БСП  е против изграждането на подобни центрове.

"БСП се обявява против тази обществена поръчка и ще подкрепи протестите хората. Не приемаме изграждането на бежански центрове, без да има необходимост за това", каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин . Той коментира, че всичко това се случва в момент, в който миграционният натиск по границата е нулев, а анализите не показват нова бежанска вълна в близко бъдеще. Вигенин заяви, че всичко се прави само, за да се усвоят средства, предоставени от ЕК. "Прави се тихомълком, без да бъдат информирани гражданите и да бъде потърсено тяхното съгласие. Не е информирана и местната власт", уточни народният представител. Той попита-има ли връзка с тази обществена поръчка и решението от съда на ЕС, което позволи на германските съдилища да връщат мигранти в страните, в които са влезли на територията на ЕС.  Кристиан Вигенин каза още, че когато се изгражда подобен капацитет, рано или късно, той ще влезе в употреба. "Опасяваме се, че това ще доведе до връщането на мигранти, а това противоречи на българския национален интерес", категоричен бе Кристиан Вигенин.

"БСП не просто се обявява против тази обществена поръчка, но и ще подкрепи протестите на жителите на трите общини", категоричен бе Кристиан Вигенин. Той се обърна към бизнеса и призова нито една фирма да не участва в обществената поръчка, ако правителството не я отмени. "Това е начинът да продължим инициативата срещу национално безотговорни решения на правителството", каза още народният представител.

"Обществената поръчка за бежанските центрове е скандална. Ще подкрепим недоволството на гражданите да не се реализира поръчката за бежански център в Елхово, тя е скандална", каза Катя Георгиева, общински съветник и председател на БСП – Ямбол. Тя определи като скандална обществената поръчка за бежански центрове на територията на общините Елхово, Любимец и Малко Търново. Георгиева припомни, че прeз 2016 г. е имало подобни намерения на МВР и тогава жителите от област Ямбол са реагирали изключително гневно и тогава управляващите са дали заден ход.  Тя  посочи, че сега нещата се правят тихомълком. „През миналата седмица разговаряхме с много граждани. Те са гневни, защото никой от местната власт не е разговарял с тях, никой не е обяснявал- какво ще се случва на територията на Елхово. Отново се надига протестна вълна. За съжаление се появяват и доста радикални послания", коментира още Катя Георгиева . По думите ѝ това, че ГЕРБ все още е управляваща, не означава, че държи патента за това- кое е най-правилното решение за България.

Общинският съветник от БСП  Димитър Загоров изтъкна, че хората в Елхово са много притеснени. „Проведох доста срещи с тях през тези дни и тревогата им нараства с всеки изминал ден“, каза той. Загоров определи като нелепи обяснения от страна на местните  управници, че са научили от интернет за това нещо.

Последвайте канала на

Novini.bg
1118 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
лелеее

2019.03.24 | 13:07

2

Еленка вече се осра ,Цветанов да напусне политиката ,да няма центрове командва със замах ? Какво ще стане ,ако кака Кури стане министърка ? Ще се изядат живи и ще хвърчи дреб и перошиняк като след бой на две разбесували се кучки.

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2019.03.25 | 05:24

10

НАЛИ АТАКА И ШАЙКАТА СА ЗАЕДНО.А ПЕРХИДРОЛЕНИЯ ПАЛЯЧО СЕ Е СКРИЛ ЗАД ГЪРБА НА ТИКВУН?

българия

2019.03.24 | 13:54

6

АЗ СИ ГЛАСУВАМ ЗА АТАКА!!ДОБРИ ЛОШИ ТОВА Е.НО ТАЗИ Я ПОДКРЕПЯМ И ЗА КОНВЕНЦИЯТА И ЗА МИГРАНСКИТЕ ЛАГЕРИ И ЛЕТИЩЕТО И ЗА ПРОБИТЕ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ.ЗАЩОТО ПРЕДИ МЕСЕЦ ХОДИХ ДО ЛЮБИМЕЦ И ПЪТУВАХ ПО МОГИСТРАЛА МАРИЦА.КРЪПКА ДО КРЪПКА.ШАХМАТНА ДЪСКА! МАГИСТРАЛА НА КОЯТО КРАДЛИВАТА ТИКВА ОТРЯЗА ЛЕНТИЧКАТА 2016 ГОДИНА.ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА МАГИСТРАЛА НА 2 ГОДИНИ ПОНЕ ВЪВ ТЕЗИ 15 КИЛОМЕТРА!!!

2019.03.24 | 19:23

9

Милиончева ако не знае, ние Българите сме в Европейския съюз, не в Сибир.

Умник Гюро

2019.03.24 | 18:49

8

Достойно е да се подаде оставка. Престъпно е да си следствен и да ставаш евродепутат. Това прави престъпницата и руска агентка, Елена Йончева.

боко

2019.03.24 | 17:18

7

На снимката виждам две бивши гаджета на Станишев - Луенчето и Вигенчето. Другите 2.ма са ми дълбоко неизвестни .

kolxo

2019.03.24 | 13:29

4

Спукано гърне. Спечелила я е фирма на другите и ние няма да намажем нищо. За тва отмяна! Абе, тия вашите ПЕС не подкрепяха ли приемането на имигранти? Не си ли говорите в тая ваша партия на олигарсите и преватизаторите? За един приятел питам.

111

2019.03.24 | 13:49

5

АМИ ТО ОТ 10 ГОДИНИ ГИ ПЕЧЕЛЯТ ФИРМИТЕ НА ГЕРБ ПО МЕСТА.КОИТО ИЗКРАДИХА МИЛИАРДИ ОТ ЕС И БЪЛГАРСКИЯТ БЮДЖЕТ!!!

2019.03.24 | 13:12

3

А какво сте обещали за тези ценрове?

2019.03.24 | 12:48

1

те перата и динко ги изловиха,затова сме спокойни

Добави коментар

Водещи новини