Димитър Манолов: За да излекуваме класната стая, трябва да излекуваме семейството

  • 23 март 2019 19:01

  • 931
  • 4
Димитър Манолов: За да излекуваме класната стая, трябва да излекуваме семейството
© Канал 3

Реформата, която непременно трябва да се направи за пенсионното осигуряване, е за възстановяване на нивата отпреди години. Докато пенсионната система не стане самодостатъчна, да се издържа от собствени приходи, ще бъде доминирана от политически решения, след като е политически зависима от бюджета. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Според него "трябва да има един скелет, една схема, която да се спазва и да не се излиза от нея. В този смисъл българската пенсионна система няма нужда от смяна на парадигмата".

Димитър Манолов изрази несъгласие с решението на управляващите да спират социалните помощи за семейства, чиито деца отсъстват от училище. Не я подкрепям по принципни съображения, защото всичко се стоварва върху хората, които получават най-малко. Защо не се потърси възможност тези хора да бъдат поощрявани вместо наказвани. Мит е, че този тип хора висят на врата на не знам си кого, обясни Димитър Манолов.

Възражението ми срещу това е, че ние стигматизирами тази най-пропаднала част от обществото, искаме с нещо да я накажем. Не ми харесва идеята непременно с наказание и стигма да се върши това. Кое е решението? Не знам, не съм специалист. Но училището ни е болно, семейството е болно, то е проекция на обществото ни. Трябва да излекуваме класната стая, за да я излекуваме, трябва да излекуваме семейството, продължи президентът на КТ "Подкрепа", според когото училището не трябва да се финансира по порочния принцип "парите следват ученика". 

За имотните скандали, които тресат управлението в момента, Димитър Манолов обобщи: "Това е безнравствено, но законно. Сега, понеже тия са началници, дай сега тях да ги тричаме. После е ред на другите".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
931 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.23 | 20:03

4

Достойно е да се подаде оставка. Престъпно е да си следствен и да ставаш евродепутат. Това прави престъпницата и руска агентка, Елена Йончева.

веселин василев

2019.03.23 | 19:56

3

Не ти е работа да се бъркаш в училищата.Гледай си своята!!!!

иван димитрОФ-

2019.03.23 | 19:46

2

ДЕЖУРНИЯ АНОНИМЕН ОЛИГОФРЕНСКИ ТРОЛ НА МОДЕРАТОРА.

2019.03.23 | 19:27

1

Г-н Манолов,как ще излекувате класните стаи,като вие уж сте организация да защитавате правата на работещите, а се съюзявате с кметове,с управляващи и дали не оказвате натиск към учителите да преминат от КНСБ към вас с една цел да се харесате на определен кмет,защо позволявате това да се случва,да се заплашват учители с уволнение ,ако не сторят това,редно ли е шефове от " КТ Подкрепа" да влизат в такива сделки. Сигурно не е и вие го знаете,но този профсъюз който имахме го няма вече. Как тогава да излекуваме класните стаи,като вие разболявате учителите,не им давате свободата да работят в нормални условия в полза на и без това трудни ученици. По въпроса за апартаментите,как сте сигурни,че всичко е законно,има ли решение на проверяващите органи или и вас ви е страх да изречете,че има нарушение

Добави коментар

Водещи новини