Красимир Вълчев: НИМХ подпомага с дейността си редица сектори в държавата

  • 22 март 2019 10:14

  • 256
  • 3
Красимир Вълчев: НИМХ подпомага с дейността си редица сектори в държавата
© Булфото (архив)

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ е необходим за редица сектори и дейности в държавата, с оценките и прогнозите за качеството на атмосферния въздух и са впечатляващи резултатите на НИМХ, изразяващи се в изготвянето на над 9000 експертизи годишно. Това каза министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 на отбелязването в НИМХ на Световния ден на водата и на Световния ден на метеорологията.

Пред метеоролозите, хидролозите и служителите от НИМХ министър Вълчев, отбеляза, че през миналата година е имал много разговори с тях и с БАН за искането на НИМХ да излезе от структурата на БАН. Радвам се, че тази малка криза позволи да се види колко важна е работата на НИМХ, който е националната хидрометеорологична служба на България и тя трябва да бъде подкрепяна. Тези два празника, които се отбелязват днес, ни дават възможност да си припомним колко са важни времето, водата и слънцето за нашия живот, каза министър Вълчев. И добави, че няма как да не се замислим за времето и за климатичните промени, които са глобални.

Недостигът на вода ще предизвика миграционни процеси и ще се усети във всички страни, заяви образователният министър.

Надявам се, като държава, да имаме по-голяма възможност да подпомагаме дейността на НИМХ през следващите години, каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Генералният директор на НИМХ проф. Христомир Брънзов представи дейността на метеоролозите и хидролозите назад през годините и каза, че сега в НИМХ работят 1285 учени и служители на 724 щатни бройки, като 218 от тях изпълняват денонощна оперативна работа.

НИМХ осигурява с метеорологична информация и с прогнози редица министерства и държавни структури, сред тях са МОСВ, МВР, МРРБ, МЗХГ, МТИС, МОН и общините, информира проф. Брънзов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
256 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.22 | 12:36

3

Този масон трябва да бъде съден за поражения в Българското образование. На учениците в училищата се преподава лъжлива българска история и лъжлива българска литература. Плюс: малолетните се задължавата да изучават педофилски и хомосексуални уроци. Анатема, гниди масонски!

Народна песен

2019.03.22 | 11:53

2

Феодални страци мале газ пикаят, мале. Рано от зарана мале, само газ пикаят

НАРОДНА ПЕСЕН

2019.03.22 | 11:30

1

ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ ГАЗ ПИКАЯТ

Добави коментар

Водещи новини