Нинова: На бизнеса е нужно трайно законодателство, а не хаос

  • 21 март 2019 13:00

  • 318
  • 2
Нинова: На бизнеса е нужно трайно законодателство, а не хаос
© БСП

"На бизнеса е нужно трайно законодателство и конкурентни правила. Не може законите да се променят по три пъти на месец. Подкрепата за малкия и средния бизнес в България е един от основните ни приоритети. Ще имате държавна политика за българско производство". Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на среща с ръководството на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

Според нея хаотичните движения на управляващите са критични за българското производство. Тя заяви подкрепата на левицата за решаването на проблемите в сектора. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за беше категорична, че във визията на левицата е да бъдат определени няколко основни национални бранша, за които има потенциал да се развиват.

"Тези браншове да бъдат определени по ясни и обективни критерии като пазари, ресурси, кадри. След преценка колко кадри са нужни, същите да бъдат заложени с в средното професионално образование и във висшите държавни училища, а издръжката им да бъде от държавата", каза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Според председателя на Асоциацията Радина Банкова браншът е донесъл на страната 2 милиарда и 11 милиона лева приходи за последната година.

"Около 90 000 са заетите в бранша. През 2007 година са били 165 000.Стопили са се наполовина", посочи Банкова.

"Имаме нужда вие да лобирате за нашия бранш в Европа. Бихме искали вашите евродепутати да защитават нашите интереси там"- продължи тя. Според нея дуалното образование би помогнало за решаването на проблема с кадрите. Тя обясни, че младите българи се ориентират в сферата на услугите.

"Ако през 2007 г. приходите са били 1,8 милиарда лева, сега са над 2 милиарда лева", каза зам.-председателят на Асоциацията Валерия Жекова.

Причината за ръста е, че в България работят компании от високите ценови нива. От ръководството на Асоциацията изразиха тревога, че големите компании от сектора изнасят производството си в трети страни, извън ЕС.

Според председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание и депутат от ПГ на "БСП за България" Петър Кънев дуалното обучение може да помогне за решаване на проблемите в сектора, но е нужно и вдигане на заплатите на работещите. По думите му това ще намали текучеството и ще направи производството привлекателно за младите хора.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gjuro

2019.03.21 | 15:02

2

Togava zasto go sazdavate,dr Ninova,samo gluposti govorite,verojatno do tam stiga vaseto obrazovanie i intelekt.

2019.03.21 | 14:33

1

Права си Нинова, и моя шеф е комунист и е в сивата икономика. Докато не измрат, България ще боксува на едно място.

Добави коментар

Водещи новини