Нейнски: Холандия е говорител на съмненията в ЕС спрямо България и Румъния

  • 02 март 2012 09:49

  • 808
  • 0
Нейнски: Холандия е говорител на съмненията в ЕС спрямо България и Румъния
©

Холандия е говорител на съмненията в ЕС спрямо България и Румъния, които са базирани върху недостига на доверие по отношение на способността ни за справяне с престъпността и корупцията.

Това коментира в предаването "Преди всички" по БНР евродепутатът от ЕНП Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. Според нея, отговорът ни на тези съмнения е много активна дипломация и много сериозна политика и вътре в страната.

"Тази ефективност трябва да бъде доказана и след това да бъде достатъчно популяризирана в ЕС. Но да твърдим, че нямаме проблем, при положение, че хората и в страната го виждат по отношение на престъпността и корупцията, означава да си заровим главата в пясъка и да искаме да се случи чудо", коментира Нейнски.

"Когато говорим за излизане от кризата, което е базирано на взаимно доверие между страните-членки не само по отношение на националните им политики, но и по отношение на общата политика, доверието се базира върху определена предсказуемост на процесите и на действията на партньорите. За съжаление, България излъчва сигнали за непредсказуемост. Много често се поема една политика, а след това се отмятаме", посочи още евродепутатът.

Тя добави, че снощният Европейски съвет е бил първият некризисен, в който се е говорило за стратегии за преодоляване на безработицата и за акцента, който да се постави върху малките и средни предприятия, върху иновациите, върху създаването на високоскоростен интернет в ЕС на достъпни цени. Всичките тези неща показват едно възобновено самочувствие на ЕС на много ключов фактор в световната икономика, смята Нейнски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини