БСП представи кандидатите си за ЦИК и обяви като победа избора на нов състав

  • 07 март 2019 14:59

  • 3774
  • 14
БСП представи кандидатите си за ЦИК и обяви като победа избора на нов състав
© Novini.bg

БСП представи кандидатите си за членове на Централната избирателна комисия пред журналисти в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

,,След кански мъки и трудно разбираеми спорове най-сетне се стигна до изпълнение на разпоредбите на ЦИК по отношение на състава, което считаме за наш успех. Ние практически принудихме управляващите да се съобразят с разпоредбите на закона. За съжаление не успяхме да убедим другите партии по други важни теми от изборното законодателство. Възможностите за машинното гласуване бяха окастрени, а прагът на преференциите в момента е непосилно висок'', заяви народният представител от опозицията Крум Зарков.

Шестимата кандидати за членове на новата ЦИК са Таня Цанева, която и в момента е част от Комисията, като по думите на Зарков тя трябва да осигури приемственост с новите членове. Другите кандидатури са тези на Николай Николов, Силва Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева.

,,Между тях има трима доказани юристи и хора, чийто житейски и професионален път е неразривно свързан с изборите у нас. Един от нашите кандидати е член на сегашната ЦИК и тя ще осигури онази приемственост, която да предотврати хаоса, с който някои ни заплашваха с цел да оправдаят неизпълнението на закона. Става дума за г-жа Таня Анчева - Цанева, която е член на ЦИК и към настоящия момент. Г-жа Таня Цанева е юрист по образование, завършила е СУ "Св. Климент Охридски". Била е член на изборния борд за прозрачни и демократични избори към Министерски съвет през 2014 г. Работила е като експерт по изборното законодателство в 42-ото Народното събрание. Участвала е като международен наблюдател в международни наблюдателски мисии в над 20 страни'', обясни Зарков.

,,Единствените указания към тях са да спазват закона и да следят за неговото спазване. От вас очакваме здрава и законосъобразна работа'', обърна се Крум Зарков към тях, след което разясни, че парламентарната група на партията е посочила именно той да представи шестте кандидатури в парламентарната комисия и после в пленарната зала.

,,Но това не означава, че БСП се връща в парламента. Аз просто ще ги представя, но БСП няма да участва в заседанията, нито ще гласува решения'', посочи Зарков.

,,Няма никакви основания за подобни твърдения. Знаехме, че този дебат ще се отвори, когато поискахме смяна на състава. Става въпрос за принципна позиция и спазване на закона'', отговори депутатът на журналистически въпрос дали смяната на старите членове на ЦИК от квотата на БСП има нещо общо с вътрешната опозиция срещу Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Това не е разчистване на сметки, изобщо не става дума за такова нещо'', увери Крум Зарков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3774 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2019.03.08 | 11:47

14

Честни избори: Тошо печели с 99,9% и един въздържал се. Ха,ха, ха, ,,по-честно" от това здраве му кажи. Това е комунистическа честност 45 години.

2019.03.08 | 10:44

12

Разбира се, че е победа ! Другарката Нинова трябваше да извади от ЦИК хората на Миков и Станишев и успя. В името на тази благородна и патриотична цел, тя е готова да постави под съмнение легитимността на изборите (ако ги загуби, което е много вероятно), дори на гражданска война, само и само да се докопа до властта или с помощта на своя президент, или в коалиция с турците. Да я подкрепим ли? А?

2019.03.08 | 10:49

13

П О Б Е Д А ! Ура! Да се пречи с всички сили! Да се докопаме до властта! Да докараме нова Виденова зима, да продължим прехода! Да доприванизираме каквото мажем-Импекси, заводи, курорти. Да докараме пак масова безработица и мизерия, да оберем и фалираме още банки, да дооберем спестяванията на хората! Напред другари! На България-майната й!

Умник Гюро

2019.03.07 | 18:06

11

Червени олигофрени.

e

2019.03.07 | 15:46

4

нали бяхте против смяната на ЦИК. Нали и заради това излязохте от парламента. Сега било ваша победа. Или не си пиете хапчетата или прекалявате с тях

веселин василев

2019.03.07 | 18:03

10

И престанете да ми рекламирате "Опел - пасат" - нямам толкова пари!!!!!

веселин василев

2019.03.07 | 18:01

9

Забравили са си хапчетата!!!

2019.03.07 | 17:05

7

Ти обаче имаш крещяща нужда от хапчета!
Четеш ли това което си написал? (кой пишеш бил против?)

НЕАДЕКВАТЕН СИ!

Aloo

2019.03.07 | 17:26

8

Г-н Зарков, как ще гласувам във Великобритания?! Вие ми говорите за преференции. Като иска някой да бъде избран мажоритарно, да се яви като независим. Ама вие им пречите на независимите кандидати и затова не можем да ги избираме. Ако изобщо можем да участваме в изборите!!!

Иво.

2019.03.07 | 17:01

6

Курчо Кацамунски,кога овладя комунистическите пунтове?Ти ли ще даваш акъл,кога,кой,какво.Достоен комсомолец си,наследник на дядо си,който вкара доста невинни хора в затвора.Та,ти ли ще управляваш,бе мухльо.

АЗ от народа

2019.03.07 | 16:21

5

НИЕ С ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ

САЙТА НА ЦВЪКИ и ПЕЕВСКИ

2019.03.07 | 15:45

3

и ДЕЖУРНИТЕ ДЖЕНДЪРСКИ ТРОЛОВЕ.

БСП + ДПС = дъртата блудница БКП

2019.03.07 | 15:26

2

Крадливата Партия на Сланинестите Свине / КПСС / ще бъде измушкана по всички правила на Евроизборите !!

!

2019.03.07 | 15:19

1

БСП е партията, фалшифицирала избори 45 години + Виденовата зима и две тройни коалиции, не само не трябва да я пускат в ЦИК, но трябва и да я изгонят от държавата. Не вярвайте на комунисти за нищо, те са измамници.

Добави коментар

Водещи новини