Търсят начин хората да не сменят талоните на колите си, за да спестят от годишния данък за МПС-то 

  • 07 март 2019 11:51

  • 1535
  • 3
Търсят начин хората да не сменят талоните на колите си, за да спестят от годишния данък за МПС-то 
© Pixabay

Ако има вариант да бъде спестено на хората да сменят талоните на колите, в които не е отбелязан екостандартът, то това ще бъде направено, каза заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник на журналисти след като днес откри 20-та годишна конференция по електронно управление.

По-високата еко категория на автомобила може да намали годишния данък за неговия собственик.

Преди година и половина положихме много усилия да облекчим работа на КАТ, но за съжаление с променлив успех. Все още има управления на КАТ, където има опашки и струпвания на хора, което е абсолютно недопустимо, каза Дончев. 

Системата за електронно връчване може да се превърне в универсален вход, ползван от държавните органи, банки и други организации. Там всеки може да ти прати нещо, и от процесуална гледна точка ще равносилно на получено писмо срещу разписка, посочи Дончев. 

Вицепремиерът изрази надежда колкото се може по-бързо да приключат процедурите в МВР за внедряването на новите документи за самоличност, които ще са с електронна идентификация. Дори и да се случи максимално бързо - в рамките на една година, то издаването на новите документи няма да стане изведнъж. Затова всякакви други решения, които предлагат електронната защита ще бъдат прилагани. Най-често това е електронния подпис, но има и други - като лицево или ирисиво разпознаване, които се прилагат в ЕС, каза вицепремиерът.

Персоналните идентификационни кодове, които НАП и НОИ издават, не са с достатъчна степен на сигурност и могат да се ползват само за справки, посочи Дончев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1535 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.07 | 13:12

3

Нищо не търсят , защото ако го търсеха отдавна щяха да го намерят ! Всичко е очевадно ! Лъжат и крадат ! Това е ГЕРБ !

2019.03.07 | 13:08

1

Колите с газови устройства замърсяват най - малко ! Трябва да имат най - ниския данък и да им се даде най - висока екокатегория ! Гербопрестъпниците не го правят , а ограбват българите ! ДОКОГА ?

2019.03.07 | 13:10

2

Прав си и в големия и малкия талон е записано че колата е на газ !

Добави коментар

Водещи новини