Председателят на Народното събрание и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе посетиха Бяла

  • 02 март 2019 19:26

  • 390
  • 0
Председателят на Народното събрание и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе посетиха Бяла
© ПП ГЕРБ

Председателят на 44-то Народно събрание г-жа Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова посетиха Бяла. Те проведоха среща с председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кмета на Община Бяла Димитър Славов и екипа му, по време на която г-жа Караянчева бе запозната с изпълнението на приоритетите от управленската програма на кмета и перспективите пред региона в контекста на предстоящото изграждане на национални обекти като автомагистралата Русе – Велико Търново. Обсъдени бяха редица актуални въпроси, свързани с взаимодействието на законодателната и местната власт.

По – късно гостите направиха преглед на изграждащи се обекти от образователна, пътна инфраструктура и др. Сред тях бяха строително – ремонтните дейности в СУ „Панайот Волов“ – Бяла. Близо 3 700 000 лева отпусна през тази година Министерски съвет с министър – председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за довършването на новия корпус, като дружеството – изпълнител работи активно там. Кметът Димитър Славов показа на гостите напредъка в строително – ремонтните дейности, като очакванията са през тази година те да завършат.

 

Посещението продължи в общинския исторически музей, където директорът Ива Жейнов и колегите му разказаха за сраженията на територията на Русенска област за изхода на Освободителната война. Показани бяха редица експонати, съхранили спомена за събитията от онова време. Внимание бе отделено и на откритата вчера изложба, посветена на възстановяването на българската държавност.

 

По време на визитата председателят на Народното събрание и колегите и разгледа новия храм „Свети Пантелеймон“ в кв . „Гара Бяла“, открит през юли 2018 година от министър – председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на видя и новия парк пред храма, където има обособен открит амфитеатър, спортна и детска площадка, многофункционален спортен терен. Кметът на Община Бяла представи откритата преди няколко месеца голяма зона за отдих с детски площадки в междублоково пространство на квартала. Той отбеляза, че в близост, в сградата на бившата детска градина, ще бъдат обособени читалище с библиотека, музейна сбирка и пр. В момента там се извършва разчистване и подготовка на строителната площадка.

Г-жа Караянчева и Пламен Нунев разговаряха с жители по време на визитата си в централната градска част и кв. „Гара Бяла“, по време на която размениха мисли и идеи за бъдещето на региона.

 

Председателят на Народното събрание оцени високо усилията, които полага общинското ръководство за благоустрояване на града и населените места, като отбеляза доброто взаимодействие на законодателната и изпълнителната власт при изпълнението на националните приоритети на местно ниво.

Посещението ще завърши тази вечер с тържествена заря – проверка по повод 3-и Март, която ще се състои на площад „Екзарх Йосиф I“ в Бяла.

Последвайте канала на

Novini.bg
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини