ГЕРБ-Перник започна поредица от срещи с клубните ръководители на партийната структура в общината

  • 01 март 2019 11:10

  • 208
  • 0
ГЕРБ-Перник започна поредица от срещи с клубните ръководители на партийната структура в общината
© gettyimages (архив)

Общинското ръководство на ГЕРБ-Перник проведе първите две от поредица срещи с клубните ръководители на партийната структура в общината, под ръководството на общинския координатор Ирена Соколова. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

На събранието присъстваха областният координатор Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров и организационният секретар на структурата Владислав Караилиев. Соколова постави във фокус плана за работа на партийните клубове в предстоящите месеци, в които ни очакват много отговорни избори за Европейски парламент, а след това и местен вот. Тя подчерта, че за европейските избори е необходима пълна мобилизация, за да се постигнат добри изборни резултати и да не се отклони България от демократичния си път на развитие.

Лидерът на Жени ГЕРБ припомни успеха на българския евродепутат Андрей Новаков от преди седмица, който успя да убеди Европейският парламент да подкрепи увеличение на кохезионния бюджет на страната ни до около 18 млрд. лв. за периода 2021-2027 г. По този начин общото увеличението се равнява на 3.4 млрд. лв. - най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на България към европейското семейство.

„Уверена съм че демократично мислещите българи осъзнават важността на силна и обединена Европа, на общата ни грижа, защита, финансиране и техният вот ще изрази нагласата им. България ще подкрепи Европа, която да продължава да работи за напредващо, но спокойно и единно европейско общество, намиращо подкрепа и развитие в обединението. Вземат връх популизмът и фалшивите новини, а наричащи себе си родолюбци заявяват и обещават невъзможни привилегии за хората. Нека сме разумни и реални, и заедно да напредваме с грижа един за друг и развивайки обществото си!”, заяви общинският лидер на ГЕРБ.

Ирена Соколова отбеляза, че за да има добри резултати и за да може партия ГЕРБ да изпълнява ангажиментите си по секторните политики, е важно партийните структури да бъдат активни и динамични, и да генерират идеи.

„Убедена съм, че с енергията, която притежават клубните организации на ГЕРБ в Перник, ще създават контакти и организират срещи, ще създават среда за общо споделяне на планове и работа, а така функционира гражданското общество и се предопределя по-добра среда за живот“, заяви общинският ръководител на ГЕРБ-Перник.

Областният координатор на ГЕРБ Вяра Церовска подчерта, че за развитието на общините, е важен европейският курс на страната.

„Европейските избори ще имат такава значимост, както никога досега, когато става въпрос за подобни избори. От тях зависи, както бъдещето на Обединена Европа, така и стабилността на страната ни. Европа промени толкова много в ежедневието ни, че няма как да не се интересуваме. Пример е европейската солидарност, която дава възможност на общините да се възползват от евро финансирането, за да подобряват инфраструктурата и да осигуряват на гражданите по-добра среда за живот“, заяви лидерът на ГЕРБ-Перник.

Тя отбеляза, че българските евродепутати са достойни представители, които с работата си доказаха, че защитават българските интереси, бизнес и общество.

Церовска подчерта, че постигнатото по време на Председателството на Съвета на ЕС и водената до момента външна политика са превърнали България във фактор на международната политическа сцена. „ГЕРБ е единствената проевропейска партия, която защитава и отстоява ценностите на обединена Европа“, заключи Вяра Церовска.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини