Фандъкова: Проблемът с ремонтите се дължи на лоши проектантски решения и неподготвени строителни кадри

  • 27 февруари 2019 08:20

  • 1327
  • 8
Фандъкова: Проблемът с ремонтите се дължи на лоши проектантски решения и неподготвени строителни кадри
©

Проблемът с ремонтите се дължи на лоши проектантски решения и неподготвени строителни кадри. Моята задача е да не допусна да платим нито един лев от общинските средства за некачествено свършена работа. Ние ще продължим да връщаме фирмите, докато не се свърши работата. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на БТВ.

„Контролните органи минават и отбелязват нередностите по обектите, след това изпълнителят е длъжен да ги отстрани преди да мине приемателната комисия. 240 000 лева на ден е санкцията за забавяне на даден проект, а 1,2 млн. лева е глобата за неизпълнение на проекта на ул. „Граф Игнатиев“. Няма да приемем обект, докато не стане така, както е бил одобрен. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или нещо, което не е добре свършено“, категоричен бе кметът на София.

60 000 лева санкции за наранени дървета са наложени на изпълнителя на проекта за Графа, стана ясно от думите ѝ. „Надзора е санкциониран със 100 000 лева. Проверките текат и в момента. Обектът на „Графа“ се наблюдава под лупа“, увери Фандъкова.

Кметът на София коментира и как върви строителството на третия лъч на метрото. „Днес метропробиващата машина излиза от метростанцията при Малък градски театър „Зад канала“. Очакваме 8 км. от Третата линия - от "Красно село" до "Владимир Вазов", да са готови до края на годината, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година. Това е огромен проект, огромна инвестиция. Трасето беше много трудно. България влиза в първата десетка за град, инвестиращ в зелена енергия. Няма как метрото да се построи за три месеца. Въпреки това строим много бързо“, каза тя.

„Тази година сме планирали 16 по-големи проекта. В "Овча купел" завършваме строителството на ул. „Народно хоро“.

Фандъкова коментира и протеста на шофьорите в Столичния градски транспорт. „От 10 години водим много трудни диалози със синдикатите. Преди месец постигнахме съгласие с тях и отделихме 10 млн. лева за увеличение на заплатите на шофьорите. Първият проблем е недостигът на шофьори, затова сме набелязали няколко мерки за подобряване на условията на труд. Една от тях е, че дружествата провеждат безплатно обучение на шофьори. Ще се ремонтира едно от общежитията на Столичния градски транспорт, за да могат хора, които не са от София да започнат работа като шофьори и да се настанят там“, каза кметицата на София.

„За ремонта на бул. Фритьоф Нансен, Фандъкова заяви: "Организирах среща на зам.-кмета със живеещите. Обсъдихме внимателно възможностите. Решението е да запазим еднопосочното движение. Тролеят ще минава по трасето около кино "Одеон", след което ще се отклонява към Сточна гара. Този проект е свързан с решаването на транспортния достъп на няколко квартала. Този маршрут бе предложен от живущи в кв. "Манастирски ливади". Разбирам хората, затова се намесих и с експертите решихме да запазим еднопосочното движение“, каза още Фандъкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1327 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
опорна то4ка

2019.02.27 | 09:04

2

Да се внушава : " 1. Данчето е лоша и гадна; 2. Данчето е простакеса и краде" !! Потопете масите в мъгла тролчета изроди мои !! Разнообразно - да се докосне всеки един балък !!

2019.02.27 | 13:45

8

Природно ли си тъп или е станал някакъв инцидент?

2019.02.27 | 13:44

7

Някой ще напомни ли на самоковския картоф герберски, че проекта се одобрява от общината, както и че фирмата изпълнител трябва да докаже, че има ресурс включая човешки да изпълни поръчката. И задължението да провери това е на общината. Писна ми да я слушам как се оправдава с глас и визия на препикано мушкато. Герберонска работа.

2019.02.27 | 11:13

5

Писна ни от лъжите ви и дивия ви гербаризъм .

млък

2019.02.27 | 11:18

6

червен миндил нямаш думата!!!!!!

бой

2019.02.27 | 09:25

4

Проблемът е че скраде, и то яко, много маймуни вземат проценти, и ремонтите се правят некачествено с евтини материали, това е проблема, ха ха ха, останалото е демагогия и нелепи оправдания , ха ха ха

2019.02.27 | 09:12

3

Особено се дължи на лоши строителни кадри - цигани. Така е, като фирмите не искат да плащат на кадърните работници, ще плащат на некадърните.

и цвъкова пропаганда вече не помага

2019.02.27 | 08:51

1

Боже, помози! Това нещо от снимката е председател на правната комисия в законодателния орган на държавата ни!!!! Трагедия! Жалка трагедия и нечувано падение! Дани - тъпото!!!! И как само, със зъби и нокти, бранят гербаджиите "мъртвите" души по списъците и назначената им от плевньо ЦИК! И си мачкат закона без изобщо да им пука! Нагли, нагли.... Прави са този път БСП-никакво връщане в парламента докато тия не бъдат оритани от там!!!! Оня ден мои познати, живеещи в Холандия си бяха тук и питат къде е "проспериращата" България за която четат в чужбина от официалните министерски сайтове?!? Категорични бяха, че от последното им връщане тук оитпреди 4-5 години всичко се е сринало, че страната изглежда много по-западнала, а хората много по-отчаяни, смазани и обезверени. Това е резултатът от изборните измами на Цветанов и останалата шайка!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини