Цветанов: Всички заедно трябва да работим срещу антиевропейското говорене

  • 26 февруари 2019 15:13

  • 2394
  • 58
Цветанов: Всички заедно трябва да работим срещу антиевропейското говорене
© Novini.bg

ЕС няма да се разпадне, защото в неговата основа стоят фунадаменталните европейски ценности. ЕС е политическо обединение, което по своя характер е хибридно. Думата хибридно има и положителен смисъл и аз я използвам точно в него. Европа е родината на националните държави и благодарение на това в огромна степен са удивителните постижения на Европа. Всяка национална държава е създадена с насилие и историите на държавите в Европа са свързани с много пролята кръв. ЕС е създаден доброволно и членството в него е доброволно.

Това каза проф. Георги Фотев по време на провеждащата се под патронажа на председателя на Народното събрание кръгла маса на тема "Има ли криза на европейските ценности?". Европейското изследване на ценностите е широкомащабна, транснационална и дългосрочна изследователска програма, отнасяща се до основните човешки ценности. Тя дава поглед към идеите, вярванията, предпочитанията, нагласите, ценностите и мненията на гражданите от цяла Европа. Това е уникален изследователски проект върху мисленето на европейците за живота, семейството, работата, религията, политиката и обществото. В събитието участие взимат още председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, доц. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, политици, социолози, политолози, общественици, учени, университетски преподаватели, журналисти.  "Всички европейци трябва да браним и отстояваме европейските ценности. Ние не трябва обаче да допускаме да се заличи националната идентичност. Не трябва да допускаме да се заличи един от най-старите езици в Европа - българският. Всичко това е залегнало в основата на културното многообразие на Европа. Свободата е другата основна европейска ценност. Точно Европа е родината на свободата", категоричен беше проф. Фотев.

"На политиците също ни е много трудно да успеем да представим мнението си", каза от своя страна Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Трябва да имаме предвид, че за последните 10 години Европа се е променила много. Няма това спокосйвтие и този растящ политически и икономически тренд. Всеки се стреми към Европа и към ЕС. За нас перспективата е по-добра за селдващата финансова рамка, защото България ще получи повече средства. В последните години ЕС е подложен на огромна хибридна атака. Антиевропейското говорене се увеличава, както в медиите, така и в политическите партии. Лошото е, че системни партии, които принадлежат към системни европейски политически семейства, също се включват в антиевропейското говорене. Всички заедно трябва да работим, за да не се създават условия за това антиевропейско говорене", категоричен беше Цветанов.

"Демокрацията е силна, защото всеки може да изразява свободно мнението си. На предстоящите евроизбори трябва активно да разясняваме за вредата от това антиевропейско говорене. Трябва да попречим на антиевропейските настроения и фалшивите новини. И в България има системни партии, които провеждат това антиевропейско говорене. Политиците от началото на демокрацията взеха своето решение за ЕС, НАТО и европейските ценности. Това беше и желанието на демократичната общност. Днес ние помагаме на държавите от Западните Балкани за тяхното присъединяване към ЕС", разкри той.

"Образованието също е много важно. Децата и младите хора днес приемат членството в ЕС за даденост. Образованието е основен акцент. Най-важното е наративите да бъдат гледани и да не се допускат опорните точки на антиевропесйкото говорене да взимат превес", завърши Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2394 58

Свързани новини

Коментари 58

Добави коментар
Гошко

2019.02.27 | 11:34

58

Всички заедно против бандитите от герб

Кирил

2019.02.26 | 22:23

57

Европейските ценности отиват на кино когато започнат да се изповядват влатимеещи престъпници !

2019.02.26 | 18:36

51

Дали толкова много социолози и политолози издържат управляващите,че толкова се активираха в последния месец,даже не се срамуват да показват колко вярно служат на една партия,без значение кое е правилно или не

зависи от заплащането

2019.02.26 | 21:29

56

Златни правила в политиката:
1. ПарЪта прай борбЪтЪ!
2. Кйто плаща, той пръчва музиката!

почти приятелски съвет

2019.02.26 | 16:54

20

цецо, крайно време е да проумееш, че ти с приказките си, поведението на едновремешен партиен секретар и няколкото твои, недоразвити пинчерчета(„Lyubo Angelov ЧленКА на ПП АТАКА – Бургас“, „Умник Гюро“, „опорна пи4ка“ и да не забравя „шамана – Крум Усаински Крупник“) сте нанесли много по големи щети на герб, за които бсп може само да си мечтае! (отвратили сте достатъчно много настоящи и евентуални симпатизанти на герб) Това за съжаление не се учи в „помощното“ във Вършец!

цецо, също е време да разбереш, че на хора, които не са добре е наглост да обясняваш, колко са добре(10 години имаше пълна възможност да го направиш факт – „добре-то“)! И без класически партийни обещания за „светлото утре“!

Стараеш се да копираш Гьобелс, но за твое съжаление, интелект не се копира!

Спрете се, озаптете се, погледнете се от страни – жалки сте!

Наивник си

2019.02.26 | 21:21

55

Ти си мислиш, че ще го прочете! И като го прочете ще го разбере!

Анонимен

2019.02.26 | 19:56

54

Като ви е много трудно да успеете да представите свойте мнения, никой не ви задържа , и няма да ни липсвате-ВЪН и никога не се връщайте !!!
Пъпешовидна ИНДИВИД !!!!

Boiko

2019.02.26 | 18:40

53

Cvaki, you stupid fuck. Who the fuck are to tell us what to talk, think or like. Stupid bitch.

ХА ХА

2019.02.26 | 18:38

52

ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК !!!

2019.02.26 | 18:26

50

ЕС си отива бе глупак . Още не си ли го разбрал ? Великобритания излиза , Меркел се оттегля от политиката , Макрон едва се крепи , Италия , Испания и т. н.

2019.02.26 | 18:18

49

Да ви пикам на Европа . Вън България от ЕС и НАТО !!!

2019.02.26 | 18:17

48

Цвъки винаги си бил .си и ще си останеш глупак

Добави коментар

Водещи новини