Корнелия Нинова: В парламента се погазват законите на страната

  • 21 февруари 2019 14:28

  • 711
  • 3
Корнелия Нинова: В парламента се погазват законите на страната
© Булфото (архив)

Парламентарната група на БСП ще се върне в парламента, ако бъдат приети поставените от нас четири условия. Това съобщи във Видин председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която участва в работна среща на Националното сдружение на кметовете на кметства.

По думите на Нинова решението за напускане на парламента от БСП е заради това, че там се погазват законите на страната, заради това, че са отнети политически и човешки права, правото да се гласува преференциално и избор на нова ЦИК.

,,БСП ще настоява и за решаването на въпроса за финансирането на малките населени места. Това е един объркан модел на бюджетна политика спрямо местната власт, който тръгва отгоре надолу'', допълни лидерът на опозицията.

,,Първо с постановление на Министерски съвет, извънбюджетна процедура, се разпределят милиони левове по решение на премиера Борисов. Така са разпределени парите на всички данъкоплатци, които отиват в общините на ГЕРБ и ДПС. През миналата година 88 общини с население от 1 300 000 българи са без нито един лев финансиране чрез тези постановления. Това е един объркан модел, който се пренася и надолу и общинските кметове не разпределят средства за малките населени места. Така хората, които живеят там, се лишават от пътища, водопроводи и всичко необходимо, за да живеят добре. Затова трябват промени в закона, с които да се задължат общинските кметове да осигуряват делегирани бюджети на малките населени места'', обясни още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Владимир Василев
711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.21 | 18:21

3

Всяка дума е лъжа в лайняната уста на Курнелия Решет-нинова-Импексова.

Аз

2019.02.21 | 17:52

2

Не се връщайте мама ти да е.ба нагла! Къде е оня с козята манафска брадичка, дето го дава шеф на Галъп Манипунешънъл да го питам сега кой си вкара Автогол мамицата му и на червеното Говно!

2019.02.21 | 17:09

1

Тая пак говори на вересия, а с козата са като две капки вода.

Добави коментар

Водещи новини