Илияна Йотова: Вземането на решения в избирателните комисии трябва да става с мнозинство от 2/3

  • 18 февруари 2019 18:09

  • 465
  • 1
Илияна Йотова: Вземането на решения в избирателните комисии трябва да става с мнозинство от 2/3
© Пресцентър Президентство

Едно от условията, които представя БСП се нуждае от уважение и това е начинът по който се вземат решенията в избирателните комисии. Досега това е ставало с 2/3 и трябва да остане, а не 50+1 както е в момента. Така вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира в Карлово ситуацията около промените в Избирателния кодекс. И допълни "Оттам нататък ще видим как ще е новият състав на ЦИК".

Според нея най-грозното ще бъде, 100 дни преди европейските избори, да не бъдем европейци - да има пазарлъци за определени личности, наддаване за едни или други, противоборство и партизанщина между партиите. Няма да бъде добър сигнал.

По думите на Йотова все още обаче няма финал и ситуацията се развива. 

Вицепрезидентът е в Карлово по повод възпоменателната церемония за отбелязване на 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Тя ще се проведе на едноименния площад в Карлово и включва военен церемониал по отдаване на почит с приемане на строя на почетните роти, възпоменателни слова и полагане на цветя пред паметника на Апостола. 

След това в НЧ "Васил Левски - 1861" Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще присъства на спектакъла "Васил Левски - един неосъществен сценарий", подготвен от учениците от СУ "Васил Левски". Възпоменателното отбелязване на годишнината е под патронажа на вицепрезидента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Данъкоплатец

2019.02.18 | 19:15

1

Тая с 1 см високото чело пак дава съвети! Ай сик,тир бе независмата БСП/Вице! Мама ви нагла да е,.ба долна!

Добави коментар

Водещи новини