Кметът на Добрич е сред стоте млади лидери - участници в Европейска среща на регионите и градовете

  • 13 февруари 2019 15:00

  • 239
  • 0
Кметът на Добрич е сред стоте млади лидери -  участници в Европейска среща на регионите  и градовете
© Община Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте млади лица в местното и регионалното управление в Европейския съюз, които са избрани да участват в осмата Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете, съобщават от общината. Форумът ще се състои на 14 и 15 март в румънската столица Букурещ. 

Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите, която събира участниците за дебат на всеки две години, припомнят от общината. Поредната среща, която се организира и от Румънското председателство на Съвета на ЕС и Румънската асоциация на общините, ще протече под мотото "/За/ Нова Европа и ЕС". 

На форума ще се дискутират теми за постигането на социални, иновативни и устойчиви европейски градове и региони, за териториалното сближаване и обединяване на гражданите на ЕС, за тяхното по-ефективно участие в европейския проект и други. Младите лидери в местното и регионалното управление ще споделят и какво очакват от ЕС, посочват от общината.

На срещата ще се приеме декларация за бъдещето на Европа и политическо послание към кандидатите в изборите за Европейски парламент. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини