Одобрени са промени в Устройствения правилник на МТСП

  • 13 февруари 2019 13:20

  • 229
  • 1
Одобрени са промени в Устройствения правилник на МТСП
© Novini.bg

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). С предложените изменения правомощията на Инспектората към министъра на труда и социалната политика се привеждат в съответствие с Наредбата за организацията и реда за извършване на проверка на декларациите и за установяване конфликт на интереси, съобщиха от правителствената пресслужба.

Съгласно нормативния акт на Инспекторатите са вменени функции по проверка на декларациите, подадени по реда на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, както и установяване на конфликт на интереси.

Съгласно промените числеността на Инспектората ще се увеличи от шест на десет щатни бройки. Това ще стане чрез намаляване на числеността на Агенцията по заетостта с две щатни бройки и на Агенцията за социално подпомагане с една щатна бройка. За обезпечаване на изпълнението на дейностите на Инспектората числеността на финансовите контрольори в МТСП се намалява с една щатна бройка. Целта на промяната е числеността на звеното да отговаря на изискванията на Закона за администрацията и Наредбата за структурата и минималната численост на инспекторатите, реда и начина за осъществяване на дейността им и взаимодействието със специализираните контролни органи.

С други промени в Устройствения правилник на МТСП функциите на дирекциите в министерството се привеждат в съответствие с внедрените Системи за управление при предоставянето на административни услуги. Целта на функционалните промени е да се постигне по-добра ефективност на административните процеси. Общата численост на МТСП се увеличава с три щатни бройки, които ще бъдат осигурени чрез намаляване на числеността на Агенцията по заетостта с две щатни бройки и на Агенцията за социално подпомагане с една щатна бройка.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
TaraBrown

2019.02.13 | 13:41

1

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро!

Проверете какво правя........>>>>> ­w­w­w­.­W­e­­b­J­o­b­­3­3.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини