Депутат от НФСБ: Наргилетата отглеждат бъдещи пушачи

  • 08 февруари 2019 17:13

  • 542
  • 1
Депутат от НФСБ: Наргилетата отглеждат бъдещи пушачи
© Нова телевизия

Въвеждаме регулация при използването на наргилетата, не става въпрос за забрана. Това каза депутатът от НФСБ Борис Ячев в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Въвеждаме регулация за наргилета, такава каквато е за останалите тютюневи изделия. Има забрана в Закона и това е поправка в Закона за закрила на детето, в която е записано, че е забранена продажбата и употребата на наргиле от непълнолетни.

По думите му много изследвания показват, че наргилетата не са безвредни.  Наргилетата сами по себе си възпитават и отглеждат едни бъдещи пушачи. Това е факт, беше категоричен Ячев.

Собственикът на ресторант Ричард Алибегов беше категоричен, че бизнесът не иска да се върне старото положение в Закона за здравето, касаещо тютюнопушенето в заведения. Ние сме внесли промени към здравната комисия за сегашното положение.

В момента имаме закон, който не работи в нито една посока. Ние сме съгласни да не се пуши на затворени пространства, но да се направят зони за пушачи, изнесени извън търговските обекти, поясни той.

Според него, наргилетата, които не съдържат тютюн, и бездимните цигари не би трябвало да подлежат на рестрикциите.

Бизнесът се опитва да създаде някакъв комфорт и на пушачите. Трябва да има избор, уточни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Утър

2019.03.02 | 14:36

1

В много държави с културни нации, пушенето е признак на простстия

Добави коментар

Водещи новини