Цветанов проведе работни срещи с балкански лидери във Вашингтон (снимки)

  • 06 февруари 2019 11:54

  • 259
  • 0
Цветанов проведе работни срещи с балкански лидери във Вашингтон (снимки)
© ГЕРБ

Задоволство от двустранните отношения между България и Албания изразиха по време на работна среща председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и президентът на Албания Илир Мета.

Двамата разговаряха в рамките на Конференцията по сигурността във Вашингтон, организирана от сенатор Инхоф. По време на срещата беше отбелязано, че членството в НАТО и перспективата за пълноправно членство на Албания в ЕС дават отлични възможности за разширяване на двустранното сътрудничество. Президентът Мета приветства и възможността за скорошно присъединяване на Македония към Алианса. С този бъдещ акт на приобщаване в Европа ще има един потенциален конфликт по-малко. Според него, границите в Европа са ненарушими под никакъв предлог и по никаква причина. Единствената промяна на граници може да е символичното разширяване на границите на Европейския съюз. Евроатлантическите структури и механизми са гаранция за мирно, партньорско регулиране на взаимоотношенията между страните, обединиха се двете страни, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В рамките на конференцията председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в българския парламент Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна и с министъра на отбрана на Румъния Габриел Лес. Цветанов запозна румънския си колега с решението на българския парламент да даде мандат на българското правителство за началото на преговорите със САЩ за закупуването на изтребителите Ф-16. Лес заяви, че това е правилно решение, което Румъния е взела преди няколко години. С включването на бъдещите Ф-16 в състава българските ВВС ще се постигне пълна оперативна съвместимост между ВВС на държавите от региона. Цветанов сподели за силния натиск от страна на редица политически субекти във и извън България против взимането на подобно решение. Румънската страна сподели, че подобни прояви са били наблюдавани и в Румъния. Това обаче, не е отклонило румънската държава от взимането на правилното решение, а именно - закупуването на Ф-16.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Габриел Лес

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разговаря и с председателя на парламента на Черна гора Иван Брайович. Брайович и Цветанов поддържат дългогодишно успешно партньорство от времето, когато и двамата са били министри на вътрешните работи на двете държави. По време на срещата бяха обменени мнения по отношение на актуалните заплахи пред сигурността в региона, в т. ч. и киберзаплахите от трети държави в района. Беше постигнато общо мнение, че единственият и най-добър начин за противодействие са съвместните усилия на държавите от региона. Беше дадена и много висока оценка за приоритетите на Българското европредседателство, свързани с държавите от Западните Балкани. Подобен стратегически хоризонт дава увереност пред народите от региона, че няма да са заложници на автократични, недемократични режими.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Иван Брайович

Утре работната програма на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа продължава със срещи в Демократическия и Републиканския институти, както и със срещи с водещи изследователи и политически наблюдатели от Атлантическия съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини