Политолози в горещ спор относно разнобоя между МС и президент за Венецуела

  • 06 февруари 2019 08:02

  • 1032
  • 1
Политолози в горещ спор относно разнобоя между МС и президент за Венецуела
© Кадър - БТВ

В България обичаме да се караме за всичко. Вчера успяхме да се скараме и за Венецуела. Явно сме трудни в обединението.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политологът Мария Пиргова, която коментира вчерашния разнобой между Министерски съвет и президента относно кризата във Венецуела. "За мен позицията на президента е правилна. Чисто в геополитически план ние сме между Русия, Турция и Гърция, които не подкрепят Хуан Гуайдо. САЩ е много далеч, а държавите в Европа не са с консилидирано мнение. Не разбирам кой точно дава определението за демокрация и демократични практики. САЩ се опитват да поставят на колене Мадуро, защото той иска Венецуела сама да използва петролните си залежи. Трябва внимателно да се четат думите на президента. Ние не можем да се бъркаме във вътрешните работи на друга страна", каза още тя.

Гост по темата беше и политологът Георги Киряков. "Трябва да се върнем на противоречията между правителство и президент. В последните няколко месеца Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не спря да говори, че в България са подкопани демократичните ценности и има опасност за демокрацията. В същото време подкрепя един режим във Венецуела, който няма абсолютно нищо общо с демократичните практики. Президентът трябва да си отговори на въпросите подкрепя ли демократичните практики или не", заяви той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Младен Петров

2019.02.06 | 20:49

1

Нима гн. Киряков, ако Америка си купи правитерство в друга страна, това е демократично. Ще бъде добре да обясните на българския народ с какви пари е създадена партия ГЕРБ и по чия идея. Българският народ не е глух и сляп, а и доколкото усещам вече е готов за разплата с такива мними демократи, които го докараха до просешка тояга.

Добави коментар

Водещи новини