Mинистър Захариева прие заместник-министъра на външните работи на Иран

  • 30 януари 2019 17:25

  • 234
  • 0
Mинистър Захариева прие заместник-министъра на външните работи на Иран
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие днес заместник-министъра на външните работи на Ислямска република Иран д-р Сейед Аббас Арагчи, с когото обсъди двустранните отношения и актуални теми от международния дневен ред.

Събеседниците посочиха продължаващите над 120 години официални отношения между двете страни като знак за трайните връзки между България и Иран. Министър Захариева отбеляза развитието на политическия диалог на високо равнище и припомни за визитата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Техеран през 2016 г.

„Сега трябва да се възползваме от натрупаната инерция в отношенията ни. Провеждането на политически консултации е добра възможност и важен механизъм за обсъждане на всички въпроси от взаимен интерес, както и на други актуални теми“, заяви министър Захариева.

Иранският дипломат се съгласи и си пожела двете страни да превърнат различните предизвикателства във възможности.

В хода на разговора министър Захариева потвърди позицията на ЕС, подкрепяна и от България, по споразумението във връзка с ядрената програма на Иран и Съвместния всеобхватен план за действие.

Аббас Арагчи изрази надежда, че ЕС ще следва поетите по силата на Плана ангажименти.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини