Меркел и Макрон подписаха френско-германски договор за приятелство (видео+снимки)

  • 22 януари 2019 14:06

  • 476
  • 3
Меркел и Макрон подписаха френско-германски договор за приятелство (видео+снимки)
© Getty Images/Guliver

Франция и Германия подписаха днес нов договор за приятелство, съобщи ДПА. Това стана в западния германски град Аахен навръх 56-ата годишнина от сключването на Елисейския договор.

Подписаният днес нов договор за френско-германско сътрудничество е стъпка към създаването на европейска армия, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

Двете страни "дават принос за създаването на европейска армия" с този текст, каза Меркел. По думите ѝ той ще допринесе и за изграждането "обща военна култура и обща оръжейна промишленост".

Тя каза, че документът е необходим заради "нарастващия популизъм и национализъм".

"Седемдесет и четири години след Втората световна война - време, колкото един човешки живот - неща, които смятахме за очевидни сами по себе си, отново са поставяни под въпрос", каза Меркел.

"Ето защо е необходимо наново да определим насоката на нашето сътрудничество", добави германският канцлер, пише БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
476 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.22 | 16:42

3

Британия излезе , Германия и Франция се отделят , Евросъюзът е в кома от която излизане няма ! България там ще си умира в дълга агония с гнила Тиква начело !

Въййй

2019.01.22 | 14:54

2

Нали трябва да се лиже бабиното д.у.п.е.н.ц.е ,не трябваше ли всички държави да са равни или.....после нямало разделение на бедни и богати държави .

И каква стана?

2019.01.22 | 14:26

1

Уж ЕС беше едно голямо семейство, уж всички са равни, а започнаха отделни договори да си правят, това съюз ли е? И какво още търсим при тези джендъри? Тези ще ни мислят доброто?

Добави коментар

Водещи новини