Нено Димов се среща със сръбския си колега Горан Триван

  • 22 януари 2019 06:41

  • 539
  • 0
Нено Димов се среща със сръбския си колега Горан Триван
©

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе ще се срещне с министъра на защитата на околната среда на Сърбия Горан Триван. Двамата ще подпишат Меморандум за разбирателство между Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството на защитата на околната среда на Република Сърбия и Споразумение за ранен обмен на информация в случай на радиационна авария.

По време на срещата двамата министри ще обсъдят трансгранични екологични въпроси между двете държави. Срещата ще се проведе в сградата на община Димитровград.

Преди няколко дни Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе имаше среща с екологични организации от Сърбия по повод протеста на жители на Босилеград, Трън и кюстендилското село Долно Уйно. Тогава хората бяха приети от Димов, за да изразят недоволството си от бездействието на институциите по случая с мина „Караманица" в Босилеград, както и от издаденото разрешение нова мина да започне да проучва възможностите за добив на злато в Злогош. Според протестиращите функционирането на тези мини ще отрови водите в общините Кюстендил, Трекляно и Земен, а замърсяването на българското течение на Струма с тежки метали е въпрос на време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини