Петър Курумбашев: Трябва да направим алианс от съмишленици срещу плана "Макрон"

  • 14 януари 2019 07:33

  • 602
  • 2
Петър Курумбашев: Трябва да направим алианс от съмишленици срещу плана "Макрон"
©

Имаме една практика да отчитаме победи без да са се случили, направихме едно отлагане на срещата. Спечелихме една малка битка в европарламента по отношение на плана "Макрон". Има една група депутати, които гласуват отрицателно на всички решения и това е един шанс за нас. Това каза евродепутатът Петър Курумбашев в ефира на БТВ по повод гласуването на пакет "Мобилност" в европарламента миналата седмица.

„Мачът не е приключил. Ние два пъти спасяваме дузпи - един път през юли в зала и един път в транспортна комисия. Трябва да направим алианс от съмишленици“, посъветва той.

„Оттук нататък не само да гледаме какво прави т.нар. Пътен алианс (в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция), а да се обединим с държавите, които не са съгласни с промените предложени в проекта Макрон, като Полша, Румъния и др.“, каза евродепутатът.

Курумбашев каза още, че предстои в БСП да се номинират политиците, които ще влязат в листите за евродепутати. Очаква се това да стане през февруари. "Надявам се да получа достатъчен брой номинации".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.01.14 | 12:12

2

Пеца, ти си специалист по съзаклятия и болшевишко-терористични заговори.

ЯЯ

2019.01.14 | 10:00

1

А какво мислят самите шофьори по въпроса ? До сега слушахме само работодателите .

Добави коментар

Водещи новини