Росен Желязков: Протестът на превозвачите не е форма на натиск, а ясно послание против разделението на Европа

  • 09 януари 2019 14:38

  • 430
  • 0
Росен Желязков: Протестът на превозвачите не е форма на натиск, а ясно послание против разделението на Европа
© Булфото

Независимо от политическите различия, институциите трябва да работят за общ национален интерес. Това заяви министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на среща с евродепутати, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Българските представители от всички групи в Европейския парламент декларираха, че работят заедно, координирано и с общи послания.

„Протестът на превозвачите не е форма на натиск, а демонстрация на ясно и категорично послание против разделението на Европа на централни и периферни държави“, подчерта министър Желязков.

В рамките на деня са планирани поредица от срещи – с комисар Виолета Булц и с председателя на транспортна комисия в ЕП Карима Дели.

Министър Желязков ще разговаря и с докладчика Исмайл Ертуг, който повторно внесе предложението за връщане на камионите у дома. Министърът коментира, че отпадането на този текст е задължително и не може да се приема като компромис. Той допълни, че ще постави остро този въпрос пред Исмайл Ертуг.

В края на днешната програма е предвидена координационна среща с българските евродепутати, на която да се уточнят действията преди предстоящото гласуване в транспортна комисия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини