СОС: Скейтбордът не е забранен в София

  • 04 януари 2019 16:38

  • 476
  • 0
СОС: Скейтбордът не е забранен в София
© Pixabay

Скейбордът не е забранен в София и подобни твърдения са абсурдни. Но каскади върху пейки, парапети, бордове на фонтани и други елементи от градското обзавеждане са недопустими, защото са опасни. Това се посочва в позиция на Столичния общински съвет.

„Регулацията е записана в Наредбата за обществен ред на София, където в чл. 4, ал. 3 се уточнява, че каскади с бордове, ролери, велоспеди и др. не може да има на съоръжения от детските площадки и градско обзавеждане в градини и паркове. Мотивът за въведената регулация е единствено и само безопасност за всички“, уточняват от Столичния общински съвет.

„По време на обществените дискусии и публични работни групи за актуализация на текстовете на Наредбата за обществения ред, които стартираха още през 2016 г, бяха изразени различни мнения на експерти, спортисти и граждани. Накрая, включително с участието на представители на София скей сити, беше прието въвеждането на регулация при каскадите върху елементи от градското обзавеждане“, допълват от СОС.

Председателят на СОС Елен Герджиков съобщи, че по инициатива на общинските съветници от управляващото мнозинство в СОС следващата седмица ще има среща с представители на СДВР. На нея ще да бъдат разяснени детайлите по Наредбата, за да не се стига до недоразумения и да се забранява карането на бордове. Още повече, че екипът на главния архитект Здравко Здравков в момента обсъжда обособяването на нови места за скейбордистите.

Последвайте канала на

Novini.bg
476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини