Крум Зарков: НК и НПК са деликатни материи и трябва да се пипа много внимателно

  • 20 декември 2018 07:41

  • 469
  • 6
Крум Зарков: НК и НПК са деликатни материи и трябва да се пипа много внимателно
©

Решението за глоба на БЕХ задължително трябва да се обжалва и страната ни да защити правата си в съда. Съдът в Люксембург постанови, че страната ни е нарушила европейското законодателство. България е наказана не защото не изпълнява някакви ултимативни условия, а заради разминаване с европейското законодателство. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков в ефира на БТВ.

По думите му целта на ЕК е да направи така, че това повече да не се повтаря.

„Тази глоба ще е голямо натоварване и за трите ЕРП-та“, предупреди той.

Зарков коментира и ветото на президента. „Държавният глава беше прав. Между глобата на БЕХ и ареста на непълнолетни лица има общи нещо и това е невъзможността на управляващите да разговарят с ЕК.

Той определи като недопустимо да бъде задържан непълнолетен без да са уведомени родителите му за 24 часа. „Аз се чудя защо са направени тези промени в НК, след като се върви към отнемане на човешки права. Трябва да се конкретизира в кои случаи тази мярка ще се прилага. В директивата са предвидени и други такива мерки, без парламентът да ги е обсъдил“, разкри той.

„НК и НПК са деликатни материи, винаги има рискове престъпници да останат ненаказани или невинни хора да влязат в затвора. Това е деликатна материя и трябва да се пипа много внимателно“, призова опозиционният депутат.

Той обясни и как се приемат законите в България. „В понеделник се вкарва законопроект, в сряда е в комисия, в петък се гласува в пленарна зала, като се обяснява, че ако не бъде приет, се подкрепя олигархията“.

„Президентът налага вето за 12 път. Само едно беше прието, а всички те са основателни. Управляващите приемат на нож всяка критика и я определят като саботаж. Президентът съвсем правилно ги принуждават да погледнат още веднъж към текстовете. Той не може да спре законопроект“, каза още Крум Зарков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
469 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ловецът на комунисти

2018.12.20 | 15:32

6

Да, те комсомолците-педали като Зарков са деликатни едни такива, чистички... и работят предимно с език!

Ловецът на комунисти

2018.12.20 | 15:31

5

Да, те комсомолците-педали като Зарков обичат са деликатни едни такива, чистички... и работят предимно с език!

Choky Ice

2018.12.20 | 10:04

4

Pederme

За кого ревеш, Крумчо?!?

2018.12.20 | 09:10

3

За кого ревеш, Крумчо, чии интереси отново защитавате? Добре ви плащат олигарсите да се давите и да искате повече ненаказаност за крадливите олигарси!!!

2018.12.20 | 08:30

2

Много ЛЪЖЕ тоя, комай ще стигне курнела

Каунски послушко

2018.12.20 | 08:16

1

Този сополивец кога стана калайджия , кога му почерня комунистическия задник ?

Добави коментар

Водещи новини